Ga over 250 bøker til byens «minst kjente bibliotek»

Polarbiblioteket fikk ni esker med polare bøker fra Tromsø bibliotek.
kultur

Tidligere denne uken mottok Polarinstituttets bibliotek Polarbiblioteket ni esker med omtrent 250 polare bøker fra Tromsø bibliotek.

Med det overtok det lille biblioteket Tromsø biblioteks arktiske samlinger.


Går du i niendeklasse og er klimaengasjert? Da kan du få en sinnssyk sommerjobbmulighet

21. juni til 5. juli reiser Polarinstituttet på deres først plasttokt noensinne med forskningsskipet «Kronprins Haakon». Nå arrangerer de en konkurranse for å få med seg to klimaengasjerte niendeklassinger.


– Når vi er så heldige å ha et oppegående spesialbibliotek for arktiske områder i nærheten er det lettere for oss å gi bort bøkene, sier bibliotekar Ellen Berg Larsen ved Tromsø bibliotek i en sak publisert på Polarinstituttets hjemmeside.

Bøkene spenner fra flere fagområder, de eldste fra 1700-tallet og de nyeste fra 2019, og supplerer dermed de mer enn 15 000 bind med spesialisert litteratur fra polarområdene som biblioteket inneholder i dag.


Evy (59) blir ny avdelingsdirektør ved polarinstituttet

Evy Jørgensen er tilsatt som ny avdelingsdirektør for Miljø- og kartavdelingen i Norsk Polarinstitutt.


– Her er det mye bra, alt fra klassikere til noen mer ukjente, men likevel gode bøker å ha i hyllene. Vi finner sjeldne reiseberetninger fra 1800-tallet og ikke minst grønlandslitteratur som vi hadde litt mangelfull dekning av, sier polarbibliotekar Ivar Stokkeland i intervjuet.