Tømmes for puslespill: – Det har tatt helt av

Butikkene i Tromsø har den siste tiden opplevd økt etterspørsel etter ulike spill. Sjefene har nå bestilt inn flere pusle- og brettspill, og tror det blir like fort utsolgt denne gangen.

pusler selv: – Jeg synes det er fint at folk har noe og gjøre. Vi som jobber her har også kjøpt inn puslespill, som vi pusler med etter jobb hjemme, sier Synne Stjernstrøm. 

kultur

– Det går mest i puslespill for tiden, som vi akkurat fikk inn en ny forsyning av. Men folk handler også mange andre spill hos oss for tiden, sier Synne Stjernstrøm, butikksjef på Ark.

Forrige uke ble butikken utsolgt for puslespill, de har merket en stor økning i salg etter folk ble permitterte.

– Folk må belage seg på mye innendørs tid fremover, da trenger de noe å gjøre. Puslespill er da et fint tidsfordriv, som passer for folk i alle aldre, sier Stjernestrøm.


Slik tok bilverkstedet grep for å unngå permitteringer: – Vi må være løsningsorienterte

Bilverksted Smart Repair har startet med henting og utkjøring av biler for å berge seg gjennom koronakrisen.


Denne uken fikk de inn en ny forsyning med spill, kunder har både ringt og vært innom for å finne ut av når butikken fikk inn nye spill.

– Jeg tror det blir utsolgt med en gang nå også, og vi legger heller ikke av spill til folk, det er førstemann til mølla, sier hun.

Vanlig med påske-økning

Butikken bruker å selge mye pusle- og brettspill rundt påsketider. Men økningen de har hatt i salg nå, er betydelig større, sier hun.

– Leverandører begynner også å bli tomme for spill, men jeg bestilte forrige uke fra tre forskjellige leverandører. Noen spill har allerede kommet, og jeg forventer resten også kommer, da jeg ikke har hørt noe annet, sier hun.


Pål leverer nerdestoff hjem til koronaisolerte tromsøværinger

Har du akutt behov for rollespillekort, Lego-byggesett eller avanserte brettspill, men er isolert i hjemmet som følge av koronautbruddet? Fortvil ikke, nå er det etablert en leveringstjeneste av de mest populære nerde-tingene.


Økningen nå tror hun også skyldes at puslespill er avslappende, og en aktivitet som passer for alle.

– Jeg tror også pusling kan være til meditativ hjelp, og en fin ting å gjøre sammen, sier Stjernstrøm.

Tatt helt av

Martin Antonsen er daglig leder på Bokhuset Norli, i Storgata. Han sier butikken til vanlig ikke selger puslespill, men på grunn av høy etterspørsel har også de begynt å selge det.

– Det har tatt helt av, problemet nå er å få tak i nok puslespill. Vi fikk inn en palle i dag, og den kommer nok til å vare en og en halv dag før det er tomt igjen, sier Antonsen.

Butikken deres gjennomgår tøffe tider sånn som andre butikker, og Antonsen sier det er kjempebra for butikken at spill selger så godt for tiden.


Tromsøgründeren bak «Bookis» tidoblet antall brukere på ett år – nå ekspanderer de til Sverige

I 2016 startet Arne-Morten Willumsen den norske nettbokhandelen «Bookis» sammen med vennene Lasse Brurok og Magnus Viermyr. På ett år gikk de fra 4.000 til 50.000 brukere. Nå ekspanderer de over landegrensene.


– Vi har mistet kunder fra turister og de som jobber her til vanlig ikke er i byen lenger, så vi er takknemlig for alle som handler hos oss nå, sier han.

Antonsen sier de ikke har nok spill, og har bestilt to-tre paller til. Hjemmelevering har også økt kraftig de siste fjorten dagene, sier han.

– På søndag hadde vi 20 forespørsel på levering. Men problemet er at det er fritt for puslespill hos leverandører også, så vi må vente på at de får leveranse. Økningen i salg av spill er i hele Norge, det er helt vilt, sier han.