Hun er Tromsøs best kledde. Fikk over 450 flere stemmer enn andreplassen

Simone Grøtte vant Tromsøs best kledde med en overlegen seier.

VINNEREN: Simone Grøtte er her hjemme under koronaen i en kosedress fra 70-tallet.  Foto: Privat

kultur

I desember annonserte iTromsø at de skulle kåre Tromsøs best kledde.

En jury bestående av Rune Nilssen, Nina Erdahl og Martin Larsen Traasdahl plukket så ut 10 kandidater, seks menn og fire kvinner, de mener har en stil som skiller seg ut i bybildet.

Siden 24. januar har iTromsø presentert de ulike kandidatene, og folk har kunne stemme på dem underveis.

Totalt 5211 personer har vært inne og stemt på våre kandidater, og det var en person som definitivt gikk unna med de aller fleste stemmene.


Dette er de nominerte til Tromsøs best kledde. Du bestemmer vinneren

iTromsø kårer Tromsøs best kledde - og du avgjører hvem som vinner.


Det er danser og koreograf Simone Grøtte, som opprinnelig kommer fra Lakselv, men er bosatt i Tromsø.

VINNERSTIL: Simone Grøtte kan kunsten å kle seg etter forholdene.   Foto: Privat

– Jeg er veldig overrasket. Jeg ble i utgangspunktet veldig overrasket over å bli nominert, men naturligvis også veldig glad. Spesielt siden det var så utrolig mange fine folk, fra ulike yrkesgrupper som var nominerte. Jeg synes det var så fint at alle de nominerte ikke bare var folk som har det å kle seg bra som et yrke, som bloggere og slikt, men mennesker som har det som en livsstil. Det har jeg også fått en god del kommentarer på og det gjorde at det var ekstra spesielt å gå helt til topps

Løftet fram av de nærmeste

Simone Grøtte fikk 1123 stemmer, som er 454 flere stemmer enn andreplassen som gikk til Tommy Olsen på Brødrene Johannessen. Olsen endte med 669 stemmer og tredjeplassen gikk til Tobias Bentsen som fikk 646 stemmer.


Tromsøs best kledde:

Tommy har kledd opp tromsøværinger i over 35 år: – Det at jeg skulle begynne med klær var en haug med tilfeldigheter

Tommy Olsen har hjulpet kunder på Brødrene Johannessen i Skippergata en årrekke. Det var likevel aldri planlagt at han skulle jobbe med klær.TROMSØS BEST KLEDDE

Tobias (19) er inspirert av The Kardashians og har skomani

Tobias Bentsen har bestandig interessert seg for mote og makeup. Nå lever han av sistnevnte.


– Du har fått vanvittig mange stemmer. Har du rekruttert venner og familie?
– Jeg har ikke gått så hardt ut selv for å rekruttere folk, men jeg har absolutt fått litt drahjelp fra venner og familie. De har delt og stemt. Det er naturligvis ekstra artig at man har folk rundt seg som er lyst til å løfte deg fram.

Har du fått mye respons fra omgivelsene?

– Ja, en god del. Både fra folk som kjenner meg og vet at jeg er veldig opptatt av klær, som synes det var veldig artig og folk som ikke kjenner meg så godt, det er jo gøy. Det er tydeligvis mange som har lagt merke til konkurransen, sier Grøtte.


Tromsøs best kledde:

Simone har bestandig vært «overdressed»: – Stilen min er vintage møter vidda

Danser og koreograf Simone Grøtte (35) elsker å pynte seg, men behersker også kunsten å kle seg etter forholdene. Derfor er hun nå nominert som én av ti til Tromsøs best kledde.


– Er det motiverende å vinne en slik pris?
– Ja, det er motiverende å bli anerkjent for den stilen man har. Kanskje spesielt siden jeg alltid har følt at jeg ikke har fulgt trender og kanskje gått litt «rart kledd». Da er det ekstra artig å få den anerkjennelsen. Også må jeg innrømme at man får litt prestasjonsangst også, men da må man bare være seg selv og fortsette å følge den stilen man har.

Trenger ikke koste

Juryen hadde følgende begrunnelse da Grøtte ble nominert:

Simone har en unik stil og en inspirerende bruk av vintage, i kombinasjon med nyere plagg. Hun er svært kreativ, noe som gjenspeiles i måten hun kler seg på. I tillegg er hun uredd, når det gjelder å mikse stilarter. Samtidig som hun også er flink til å kle seg etter «forholdene». Simone får selv treningstøy til å se lekkert og gjennomtenkt ut

– Er det noe du kan kjenne deg igjen i?
– Ja, som danser har jeg et yrke hvor treningsklær er en stor del av hverdagen og jeg prøver derfor å være litt kreativ når jeg kler meg i bevegelige klær. I tillegg så vet vi hvor vi bor og man kan ikke gjøre noe med været og de omgivelsene vi bor iblant.

– Jeg håper at det kan være inspirerende å vise at man ikke trenger å bruke så mye penger på klær, kjøpe det aller nyeste og kjenne til mange ulike merker, for å ha en spesiell stil og skille seg ut. Mote og klær handler for meg om å være kreativ og leke seg litt når man setter sammen klær.

Kosebuksa

– Du er, som juryen nevner, flink til å kle deg etter forholdene. Hvordan står det til med stilen under korona-isolasjonen?
– For det første så har jeg hjemmekontor året rundt, så jeg er vant med at man må "komme seg på kontoret", selv om man er hjemme. Jeg går ikke rundt og er oppdresset her hjemme, men jeg tror at folk har litt behov for å komme seg ut av kosebuksa og pynte seg litt for sin egen selvfølelse.

I tillegg har hun benyttet sjansen til å ta en ekstra runde gjennom klesskapet.

– Dette er jo en gyllen mulighet til å rydde, gå gjennom skapet og prøve ting på nytt. Så er man helt klar for verden, når verden er klar for oss.