Ulva (19) stakk av med publikumsprisen under årets Amandusfestival

Filmen «Blåbåy» vant publikumsprisen på Amandusfestivalen i helgen. Filmen var et spontant prosjekt for filmskaperen fra Tromsø.

Vant publikumsprisen: Ulvas spontane filmprosjekt vant gjev pris.   Foto: Privat

kultur

Tromsøværingen Ulva Susanna Skogstad (19) vant publikumsprisen for kortfilmen «Blåbåy» på Amandus Internasjonale studentfilmfestival i helgen. Filmen snekret hun sammen en kjedelig desemberdag i 2019.

− Filmen er et spontant stueprosjekt fra en dag i desember da jeg kjedet meg, forteller Skogstad.

Forventet ikke pris

To av Skogstads venner spiller i filmen, selv står hun for alt fra regi til filming og klipping. De brukte én dag på å spille inn filmen. Ifølge Skogstad var det uforventet å vinne publikumsprisen.

− Det var veldig uforventet for det er jo en stemmepris, istedenfor at det er basert på ferdigheter så handler det om hvor godt den blir tatt imot, sier Skogstad.

Det ble en litt annerledes prisutdeling av årets Amandus, da filmfestivalen gikk av stabelen over nett. Skogstad synes selv ikke at det gjorde noe.

Vant gjev pris: Ulvas kortfilm «Blåbåy» vant publikumsprisen under Amandusfestivalen.  Foto: Privat

− Det betyr ingenting, prisen sier mye i seg selv. Jeg får en statuett som skal stå i stua, sier Skogstad

.

Jon Mika (16) fra Tromsø stakk av med Amandus i år igjen

Tromsø-filmskaper Jon Mika Nystad Eskonsipo (16) gikk til topps og kopierte fjorårets bragd.


Vil fortsette å lage film

Det er ikke første gang Skogstads filmer blir lagt merke til. I fjor vant ut hederlig omtale for filmen «Springeteknikk» på Odense internasjonale filmfestival i Danmark.

− Det var også et stueprosjekt, det meste er det, forteller Skogstad.

Skogstad er ferdig på dramalinja på videregående skole til sommeren. Planen for det neste året er å fortsette å lage film. Hun har et større filmprosjekt på gang, der filmingen skulle begynt i disse dager. Prosjektet er satt på vent på ubestemt tid som følge av koronautbruddet.