Disse fire skal spille Ronja og Birk

Fire barn deler på de to hovedrollene når Ronja Røverdatter settes opp på Kulturhuset.

KLARE FOR SCENEN: Disse fire skal spille Ronja og Birk i høstens oppsetting av Ronja Røverdatter på Kulturhuset. Fra venstre: Nils Kaasa Grønbech, Alexandra Minor, Ådne Håland Opdal og Hanna Tøllefsen.  Foto: Sander Torneus

kultur

Etter å ha gått gjennom over 70 kandidater er det endelig valgt ut fire personer som skal dele på rollene:

  • Hannah Martinsen Tøllefsen og Alexandra Minor skal dele på rollen som Ronja.
  • Ådne Håland Oppdal og Nils Kaasa Grønbech skal dele rollen som Birk.

– Det som gjør denne castingen ekstra moro er at alle har forskjellige bakgrunner. Disse ungene kommer fra både Husøya og Tromsø, der også noen har erfaring fra Kulturskolen i Tromsø. Vi har fått en sunn miks med noen som har stått på en teaterscene før, og de som får sin debut på Kulturhusets scene, opplyser produsent Sander Torneus i en pressemelding.


Rift om Ronja Røverdatter-rollen: – Det er en ganske nådeløs prosess

Rundt 60 barn og unge i alderen 12–25 år deltok på lørdagens audition på Kulturhuset for å få rollen som Ronja eller Birk i «Ronja Røverdatter». De aller fleste ville spille Ronja.


– I en tid der vi alle er separert og isolerte fra hverandre, synes vi det er fint å kunne se fremover og glede oss til å krysse grenser og forenes, i lik ånd som Ronja gjør i fortellingen.

Premièren på teaterstykket er i oktober.

Stort å få rollen

Hannah Tøllefsen (11) har spilt teater siden hun var syv år, og har dessuten vært med på flere skolerevyer.

– Ronja er en tøff, selvsikker og artig jente. Mange har sagt jeg passer til rollen siden jeg er så lik henne. Så det er morsomt.

Selv sier Tøllefsen hun er vant til å være på scenen.

– Det er utrolig stort å få en så stor rolle, det artigste med teater er å leve seg inn i rollen og stå på scenen. Jeg er vant med det, og gleder meg til premièren, sier hun.


Setter opp hårete musikal på Kulturhuset: – Vi pusher hverandre

Musikk, dans og drama-elever fra Kongsbakken videregående har onsdag premiere på musikalen «HAIR». Musikalen fremføres på Kulturhuset, og spilles i to dager.


Alexandra Minor (12) er den andre i hovedrollen som Ronja. Hun har spilt teater i to år.

– Det er spennende å få hovedrollen, det blir mye jobb og øving fremover. Så får vi håpe det blir premiere i oktober, om det ikke blir stoppet av korona, sier Minor.

Hun synes det er gøy med teater, ikke minst fordi hun da får oppleve nye ting og spille forskjellige karakterer.

– Det kan være vanskelig og skummelt å stå på scenen i starten, men når man lærer seg replikkene går det bra. Det er utrolig gøy, legger hun til.

Overraskende

Nils Kaasa Grønbech (12) fikk hovedrollen som Birk i høstens oppsetning.

– Det var overraskende å få rollen, det var mange på audition, så jeg er veldig glad for at jeg fikk den, sier han.

Grønbech har spilt teater i fire år på Kulturskolen. Han liker å uttrykke seg selv gjennom teater, og å få være en annen person.

– Det blir en ny opplevelse å spille Birk, han er en helt annen person enn meg. Så det blir en morsom utfordring, som jeg håper på å klare, sier han.


Kulturhuset jakter etter Tromsøs Ronja og Birk til storsatsing

I høst setter Kulturhuset i Tromsø opp sin største egenproduserte forestilling på mange år – Astrid Lindgrens «Ronja Røverdatter». Nå jakter Kulturhuset på unge skuespillere som kan spille hovedrollene Ronja og Birk.


Også Ådne Håland Opdal (12) liker å spille en annen person gjennom skuespill.

– Det er morsomt med teater, og å uttrykke følelser gjennom andre personer. Jeg synes også Birk er en interessant karakter, sier han.

Opdal har spilt teater siden han var ni år, men nå er det første gang han skal ha en så stor rolle.

– Jeg ble veldig glad da jeg fikk rollen, og gleder meg til å begynne å øve, sier Opdal.