Suksesskinoen forlenger åpningstiden og vil ta deg ut i rommet

Planen var at drive-in-kinoen på Jekta-taket bare skulle holde åpent i påsken. Nå har konseptet imidlertid gitt mersmak av astronomiske proporsjoner.

ROMTEMA: Drive-in-kinoen fortsetter suksessen, og har i samarbeid med KSAT laget et søndagsprogram med bare science fiction-filmer. Fra venstre: Lisa Hoen, festivalsjef for TIFF, Øyvind Stenersen, daglig leder i Audionor og Nina Soleng Kommunikasjonssjef i KSAT  Foto: Ronald Johansen

kultur

– Vi har hatt en kjempesuksess med drive-in-kinoen. I løpet av påskehelga hadde vi til sammen 975 biler innom. Med et gjennomsnitt på to til tre personer i hver bil, vil det si at det har vært et sted mellom 2.000 til 2.500 mennesker innom kinoen, forteller Håvard Stangnes, kommunikasjonssjef i TIFF, til iTromsø.

Ifølge Stangnes overgikk de målet, som var å ha omtrent 80 biler inne på hver visning.

– Vi hadde i gjennomsnitt litt over 80 biler per visning, så vi er fornøyde.

Kommunikasjonssjefen kan opplyse at «Tunnelen» og «Top Gun» var de mest populære filmene, hvor det var helt utsolgt, mens «Jurassic Park» var den tredje mest populære filmen.


Flokket til drive-in-kinoen på Jekta: – Det er lite som skjer for tiden, så dette var utmerket

Skjærtorsdag hadde drive-in-kinoen sin første visning. TIFF, Aurora Kino Fokus og Audionor AS står bak kinoen på toppen av parkeringshuset på Jekta, som et kulturtilbud i korona-påsken.


Gjenåpner med romtema

At suksessen i påsken har gitt mersmak, er det ingen tvil om. Også neste helg skal det nemlig rigges til for drive-in-visninger.

– I påsken så vi at de ansatte på KSAT valgte ut sine favorittfilmer fra verdensrommet, og lista ble publisert i iTromsø. Vi ble så inspirert at vi tok kontakt med dem om et samarbeid om drive-in-kinoen, forteller festivalsjef Lisa Hoen i TIFF.

– Vi vil være med på å sikre et godt kulturtilbud for folk i Tromsø nå i koronatiden. Drive-in-kinoen var et positivt tilskudd i påsken, og vi er veldig glad for å bidra til å sette opp denne ekstrahelga, legger kommunikasjonssjef i KSAT, Nina Soleng til.


Se KSATs egen liste:

Romekspertenes favorittfilmer fra rommet

De ansatte i Kongsberg Satellite Services (KSAT) har satt sammen en liste over de beste Hollywood-filmene med handling lagt til verdensrommet.


– Godt tilbud

Drive-in-kino, som går ut på at man ser filmer på lerretet mens man selv sitter i bilen, er kanskje noe de fleste er kjent med gjennom gamle amerikanske filmer.

– Det er jo første gangen vi har hatt drive-in-kino i Tromsø, men jeg synes det har fungert godt, sier Stangnes.

Han trekker fram at påsken også er en kinohøytid.

– Man merker at det er et etterlengtet tilbud, og folk vil ut og oppleve litt film og kultur, legger han til.

Her er programmet:

Fredag:

18:00 INNSIDEN UT
USA, 2015 1t 35m Regi: Pete Docter Ronnie del Carmen Språk: norske stemmer Aldersgrense: 6 år

21:00 DRIVE
USA, 2011 1t 40m Regi: Nicolas Winding Refn Med: Ryan Gosling, Carey Mulligan, Bryan Cranston Språk: engelsk (norsk tekst) Aldersgrense: 15 år

Lørdag:

18:00 *TITTEL KOMMER*

21:00 MOTORSAGMASSAKREN
USA, 1974 1t 23m Regi Tobe Hopper Med: Marylin Hopper, Edwin Neal, Allen Danziger Språk: engelsk (norsk tekst) Aldersgrense: 15 år

«SPACE-søndag» presentert av KSAT:

15:00 WALL-E
USA, 2008 1t 47m Regi: Andrew Stanton Språk: norske stemmer Aldersgrense: 7 år

18:00 E.T. – GJESTEN FRA VERDENSROMMET
USA, 1982 1t 55m Regi: Steven Spielberg Med: Dee Wallace, Henry Thomas, Peter Coyote, Drew Barryore Språk: engelsk (norsk tekst) Aldersgrense: 7 år

21:00 *TITTEL KOMMER*