Disse 13 tromsøværingene har fått 100.000 kroner i korona-kunstnerstipend

Som følge av koronasituasjonen lyste Kulturrådet i sommer ut ekstraordinære stipend på 100.000 kroner til kunstnere. Det kom inn nesten 3.700 søknader, mange fikk avslag og stipendene er nå delt ut til 679 kunstnere over hele landet – 13 av de bor i Tromsø.

EN AV 13: Kristin Bjørn er en av 13 i Tromsø som har fått tildelt 100.000 kroner i ekstra ordinært stipend.  Foto: Foto: JULIE PIKE

kultur

– Stipendordningen skal bidra til at flere kunstnere klarer seg økonomisk gjennom koronakrisen, å opprettholde kontinuitet i kunstnerisk produksjon, sikre sysselsetting og bidra til etterspørsel. Forfattere, oversettere, billedkunstnere, scenekunstnere, musikere og arkitekter er blant gruppene som kunne søke det ekstraordinære stipendet, skriver Kulturrådet på sin hjemmeside.

Kun kvinner

I Tromsø er det kun kvinner som fikk innvilget sin søknad om stipend:

 • Irene Rasmussen – billedkunstner
 • Ingvild Holvik – skjønnlitteratur
 • Ingun Alette Mæhlum – fotograf
 • Hilde Sørstrøm – kritiker
 • Camilla Renate Nicolaisen – billedkunstner
 • Bianca Hisse – billedkunstner
 • Anne Lindgaard Møller – billedkunstner
 • Solveig Elisabeth Ovanger – kunsthåndverker
 • Mathilde Caeyers – danser
 • Mari Bø – danser
 • Kristin Eriksen Bjørn – dramatiker
 • Jenny Marie Svensson – Andre kunstnergrupper (teatermedarbeidere, arkitekter, interiørarkitekter, journalister)
 • Kristina Junttila Valkoinen – Andre kunstnergrupper (teatermedarbeidere, arkitekter, interiørarkitekter, journalister)

  DANSER: Danser Mathilde Caeyers har fått 100.000 kroner i ekstraordinært stipend fra Kulturrådet.   Foto: Marianne Lein Moe

Fikk avslag

Lista er lang over tromsømusikere og tromsøkunstnere som har fått avslag på sin søknad. Deriblant finner man musiker og gitarist i Hekla Stålstrenga, blant annet, Tore Bruvoll, tidligere dramaturg ved Hålogaland Teater, Tale Næss, saksofonist Ola Rokkoness, Kjetil Solberg, Espen Høgmo og Halvard, Håkon og Hogne Rundberg i Violet Road, musiker Benjamin Mørk, Julie Alapnes, og Ida Karoline Nordgård og Ida Helene Norheim i Hollow Hearts.