Videre til semifinalen i Novellecup: – Dette ble nesten for intenst

Over 5.000 stemmer har kommet inn til den veldig spennende førsterunden av Novellecup. Nå skal fire noveller konkurrere om finaleplass og sjansen til å vinne 50.000 kroner.

Tone Nilsen-Bie er en av semifinalistene.  Foto: Privat

kultur

Det har vært et enormt engasjement rundt årets Novellecup og svært mange har vært inne for å stemme på sin favorittnovelle.

Åtte noveller har konkurrert i over ei uke. Den novella med flest stemmer i sin duell, fikk gå videre til semifinalen. Det ble en spennende innspurt på første runde.


Novellecup er i gang: Her kan du stemme på din favoritt!

Hvilken novelle mener du fortjener å vinne? Her kan du lese de to novellene som kjemper om seieren i finalen i årets Novellecup.


20 stemmer skilte

I minuttene før første runde i Novellecup var over, var det bare 20 stemmer som skilte mellom Monika Steinholm og Tone Nilsen-Bie. Til slutt var det Tone Nilsen-Bie som gikk videre.

– Jeg har hatt litt puls på morrakvisten. Det ble mer spennende enn jeg har hjerte til, sier Tone Nilsen-Bie.

Det betyr at selv om Steinholm fikk nest flest stemmer av alle i første runde, så går hun dessverre ikke videre.

Disse fire er med i semifinalen:

  • Tone Nilsen-Bie med novella «Isolasjon»
  • Hedda Ignathe Hemmingsen med novella «Manngard»
  • Line Rødøy med novella «Line»
  • Ida Zachariassen Sagberg med novella «I want to believe»

Novellecup

Tone Nilsen-Bie skriver om Glava: – Jeg var lei av at alt handlet om isolasjon og karantene

Tone Nilsen-Bie (44) koste seg i tiden da landet stengte ned i mars. Nå har hun skrevet ei novelle om et par som virkelig ikke har hatt godt av koronatiden.


GIKK VIDERE: Disse gikk videre til runde to i Novellecup: Hedda Ignathe Hemmingsen, Tone Nilsen-Bie, Karin Rødøy og Ida Zachariassen Sagberg.  

Engasjert

Til sammen har det kommet inn over 5.500 stemmer i første runde. Nilsen-Bie har fått mange tilbakemeldinger og har selv fulgt konkurransen tett.

– Jeg trodde ikke jeg skulle bli så engasjert. Dette ble nesten for intenst. Da konkurransen begynte tenkte jeg at jeg var fornøyd hvis jeg fikk et par hundre stemmer. For et par dager siden var jeg ganske avslappet, men så begynte Monika å mobilisere og det kom ekstremt mange stemmer nå på slutten. På et tidspunkt lurte jeg på om jeg orker dette i en ny runde, men det er mest gøy, sier Nilsen-Bie.

Hun endte opp med å få 1. 246 stemmer.

– Jeg har fått mange positive tilbakemeldinger fra folk som synes jeg har skrevet ei bra novelle, sa det har vært fint å høre, sier hun.

Nå er altså runde to, semifinalen, i Novellecup i gang. De fire novellene konkurrerer fram til fredag 30. oktober. Da blir det klart hvilke to noveller som går til finalen.

Den novellen som vinner hele Novellecup får en premie på 50.000 kroner.