Dette er båten «som gjør et uutslettelig inntrykk» – nå er boka om den klar

«Hermes II» er båten som har vært med på evakueringa av Finnmark, med i innspillinga av en Harald Zwart-film og var starten på et stort rederi. Gjennom 103 år har det vært mye dramatikk og morsomme historier. Nå har Christine Kristoffersen Hansen og Ingun Alette Mæhlum laget bok om båten.

FØRR EI DAME: Jan Roger Lerbukt, daglig leder i Hermes AS og eier av «Hermes II», fotograf og bilderedaktør Ingun Alette Mæhlum og forfatter Christine Kristoffersen Hansen presenterte torsdag boka om «Hermes II».   Foto: Ronald Johansen

kultur

«Så hva er det med denne 72 fots kutteren? Hva er det som gjør at hun setter så dype spor, evner å frembringe vill begeistring og store følelser?». Det spør forfatter Christine Kristoffersen Hansen i innledningen til boken om «Hermes II».