Korona skapte kostymetrøbbel for barneforestilling – utsetter likevel ikke premieren

«Piken med fyrstikkene», som settes opp av Lille HT, har premiere denne uken. Det kunne koronasmitte ha satt en stopper for.

KOSTYMETRØBBEL: Smitteutbruddet på Kongsbakken videregående skole har ført til komplikasjoner ved produksjonen av «Piken med fyrstikkene». Kommunikasjonssjef Anika Mackenroth ved Hålogaland Teater forsikrer at premiereforestillingen likevel ikke blir avlyst.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

kultur

Forestillingen, som er basert på det kjente eventyret fra H.C. Andersen, har premiere 26. november, og hele 28 barn fordelt på to lag skal opp på scenen foran et skuelystent publikum.

Oppkjøringen til forestillingen gikk imidlertid ikke problemfritt for seg.

– Det har vært litt trøbbel. Da det kom et smitteutbrudd på Kongsbakken videregående skole, ble en av våre Lille HT-skuespillere berørt. Det førte til at vi måtte sende alle sammen hjem mens vi gikk gjennom smittevernrutinene våre for å være sikre på at ingen ble utsatt for fare, forteller Anika Mackenroth, kommunikasjonssjef på Hålogaland Teater.


Stjernekamp-Ella markerer samefolkets dag med konsert på Nordlysfestivalen

Nordlysfestivalen slipper nye deler av programmet. Der finner vi unge talenter, nye arenaer og en samisk popstjerne.


– Mistet en prøveuke

De ansatte tok seg god tid på å gå gjennom smittevernplanene.

– Vi brukte tid på å skaffe oversikt over hva som hadde skjedd og veien videre. I kjølvannet av dette mistet vi en hel prøveuke, sier Mackenroth og legger til.

– Når man er midt i en pandemi så er det viktig å være sikker på at det vi gjør er riktig.

Barna fikk tilsendt videoer og instrukser slik at de kunne øve hjemme.

– Etter hvert fikk man gjenopptatt prøver og produksjon, men det er mange barn som deltar og det blir derfor mange kostymeprøver. Det kan man ikke løse når de er hjemme. Derfor ble man hengende etter med kostymeprøvene, sier Mackenroth.


Verdensmesterskap i krangling - på kortest mulig tid

«Familien som kunne snakke om alt», snakker om alt, men også om ingenting. Og det på selveste juleaften.


Påvirker ikke premièren

Kostymene vil ikke bli fullstendig ferdige til premièredatoen. Likevel har teateret besluttet at de ikke vil avlyse torsdagens forestilling.

– Det er snakk om kostymedetaljer som ikke vil være på plass til premièren. Vi tenkte at det ikke er god nok grunn til å utsette premièren. Det sitter langt inne å avlyse noe som barna har jobbet så lenge med og gleder seg til, forteller Mackenroth.

Hun anslår at kostymedetaljene vil være på plass i løpet av de første spilledagene.

– Vi skal jo lage et magisk lite univers til «Piken med fyrstikkene». Scenografen har tenkt ut at det skal se ut som et skikkelig eventyr som man skal kunne leve seg inn i. De ansatte har jobbet med scenografi og kostymer i lang tid. Det er mange detaljer som skal være på plass for å gjøre det mest mulig troverdig. I løpet av de første spilledagene vil nok kostymedetaljene falle på plass, sier Mackenroth, og legger til:

– Det kan fort være at ingen legger merke til at detaljene ikke er der.