TIFF/Samtaler om nord:

Slik gikk det da kunstnerne fikk et spesialoppdrag under koronakrisen – følg samtalen direkte her

Hvor var du da landet stengte ned og koronakrisen rammet landet? Disse filmskaperne fikk i oppdrag å fange koronatiden. Her kan du følge samtalen om prosjektet.

En samtale med de tre filmskaperne som fikk i oppdrag å lage film under koronakrisen.

kultur

Da landet stengte ned i mars i fjor, fikk tre filmskapere et eget oppdrag fra TIFF: Å fange tiden vi alle tror vi kommer til å huske.

Elle Marja Eira, Inge Wegge og Carl Christian Lein Størmer står bak filmene og er gjester i samtaleserien «Samtaler om nord». Dagens samtale har tittelen «De fanget pesten».

De skal snakke om hvordan koronakrisen så ut på nordnorsk og hvorfor vi ikke bare kan overlate til nyhetsformidlere å fortelle denne historien til fremtiden.

Tar diskusjonene videre

«Samtaler om nord» tar utgangspunkt i en eller flere filmer under TIFF. Ett av målene med samtalene er å ta diskusjonene videre fra kafébordene og kinosalene og ut i samfunnsdebatten.

Tirsdag, onsdag, torsdag og fredag arrangeres «Samtaler om nord», med et nytt tema for hver dag. Det er TIFF, Samfunnsløftet, Mediehuset iTromsø, Tromsø kommune og Internasjonalt seminar som står bak arrangementet.

Samtalene starter klokken 12.00 hver dag og passer fint å se gjennom lunsjen – de varer 30 minutter.

Geir Bakkevoll i Samfunnsløftet leder samtalene.

Skal snakke om atomubåter og masseturisme

Tirsdagens samtale «En utrivelig debatt», kan du se igjen her:


TIFF/Samtaler om nord:

Nordnorsk ungdom synes Nord-Norge fremstilles for negativt – her kan du følge samtalen direkte

Unge nordnorske stemmer sier at de ikke trives i samfunnsdebatten om nord. Her blir de spurt hva de ønsker seg mer og mindre av.


De neste dagene kan du også følge disse samtalene:

  • Torsdag: «Gjest er best, ingen protest?» - en samtale om masseturismens pris. Denne samtalen tar utgangspunkt i den islandske filmen «Shore Power» og i samtalen skal det diskuteres hvem som betaler prisen for masseturismen til nord.
  • Fredag: «Nord i husarrest» - en samtale om når staten tar avgjørelser med store lokale konsekvenser. Utgangpunktet er filmen «The Fight for Greenland», og her skal det blant annet snakkes om atomubåter, oppdrett, vindkraft. Forsvarsminister Frank Bakke Jensen deltar i denne samtalen.