Skjulte butikkskatter

Tromsø florerer av butikkjeder, likevel finnes det noen små, unike butikker som kan tilby noe litt mer utenom det vanlige.
Tromsopuls

Skattkiste med bøker

I sentrum er det stort sett kjedebutikker vi finner, men om man går ut av Storgata finnes det altså noen få unntak som er verdt et besøk. Sepentria antikvariat som ligger i Fredrik Langnes gate (i sidegaten til Sparebanken) er en av dem.

Bli tilhenger av Tromsøpuls på Facebook

Her kan man finne et bredt spekter av brukte bøker. Septentria har holdt koken i Tromsø i 11 år, og har alle mulige slags folk på besøk.

Antikvariatet tar imot bøker fra folk som vil bli kvitt sine egne bøker, og fra dødsbo. Det er ikke store plassen bok-antikvariatet har å benytte seg av, og innehaver Jan Erik Stensgård skulle gjerne hatt mer plass.

- Det fylles fort opp her. Folk kjøper nytt, og gir gammelt videre. Da er det bra at jeg kan ta imot bøker slik at folk slipper å kaste dem. Noen sitt søppel, er en annens skatt, sier Stensgård.

Fosterhjem for klær

I Strandgata 33 (Bakgården bak Eplehusets/Badlands) finner vi vintage-butikken Spin Sector som selger klær utenom det vanlige. Innehaver Hedvig Jørgensen har holdt på med klær i flere år, men det var ikke før Spin Sector startet i 2009, at hun eide sin egen klesbutikk.

Jobben som selger av vintage– og retroklær innebærer mye mer enn kundebehandling og kassabetjening. Klærne Jørgensen tar inn i butikken har hun håndplukket fra diverse messer.

Jørgensen reiser rundt i Europa, og besøker land som Berlin, Paris og Amsterdam, for å finne klær som kan kundene kan føle seg helt spesielle i.

- Det betyr veldig mye for meg at klærne jeg selger kommer til gode hjem, påpeker Jørgensen.

Siden klærne hun selger er håndplukket, får hun et ekstra godt forhold til dem. Om noen trenger justeringer på klærne de skal kjøpe, kan Jørgensen sy opp, ned, eller reparere om det er ønskelig.

- Jeg har mange faste kunder, og de er selvfølgelig de beste kundene i verden slår hun fast.

Nerdebingen

Tromsøs svar på Oslos "Outland" finner man vis-à-vis Domkirka i Tromsø Sentrum. Bruktbokhandelen i Tromsø selger alt fra håndmalte actionfigurer, via gamle blader til vanlig LEGO.

Les mer fra Tromsøpuls her

Eirik Mortensen og Christopher Sørlie står bak kassen i disse sommertider og ekspederer fornøyde kunder.

- Vi har noe for folk i aldersgruppa 8 til 100, men du kan gjerne kalle det for en "nerdebinge", sier Sørlie.

- Kundene som er innom er gjerne litt over gjennomsnittet interessert i tegneserier og sci-fi, forklarer han.

Men det er ikke det eneste butikken har å by på. Bruktbokhandelen står nemlig til navnet sitt, og har om lag 100.000 bøker til salgs.

- Her har vi alt fra damepockets, til Bobsey-Barna, til nyere sci-fi-litteratur, legger Eirik Mortensen til.Tromsopuls