Fengende og futuristisk

Arjen Lucassen leverer varene med sitt nye album "Lost In The New Real".

5

  Foto: presse

Tromsopuls

Aldri hørt om Ayreon før? Vel, da har du funnet et fantastisk sted å starte. Ayreon er navnet på et progrock-prosjekt skapt og styrt av nederlenderen Arjen Anthony Lucassen.

Bli tilhenger av Tromsøpuls på Facebook

Det kjennetegnes ved bruk av sangere og musikere fra forskjellige band. Tidligere har vi fått høre sangere som James LaBrie (Dream Theater), Mikael Åkerfeldt (Opeth) og Magnus Ekwall (The Quill).

I denne omgang har Arjen kastet fra seg Ayreon-navnet og kortet betydelig ned på personellet. Selv tok han seg av gitarspill, vokal, bass og keyboard, mens Wilmer Waarbroek sang backingvokaler og skuespilleren Rutger Hauer (Blade Runner, Batman Begins) fungerte som fortellerstemmen Voight Kampff.

Albumet er, først og fremst, fantastisk oppsatt. I standard Arjen-stil er hele albumet en historie, ikke bare masse sanger satt sammen på samme plate.

I dette tilfellet følger vi «Mr. L», som våkner opp etter en kryogenisk nedfrysning. Han er sjokkert over alle de rare tingene framtiden har å by på. Arjen er en brilliant musiker med mange års erfaring, og han lar det ikke skorte noe på ferdighetene sine i dette albumet.

Les mer fra Tromsøpuls-seksjonen her

Sangene er melodiøse og fengende, og måten alle instrumentene samvirker gir et fyldig og pent lydbilde. Spesielt sangen "E-Police" må trekkes fram. Høyt tempo og fengende melodi lagt sammen med en over gjennomsnittlig god tekst, skaper en sang du vil komme tilbake til mange ganger.

Albumet kan riktignok ikke kalles et definitivt kjøp, ettersom progressiv rock ikke er for alle.

Om du liker band som Dream Theater eller Rush kommer dette albumet til å føles behagelig familiært. For fans av musikksjangeren er denne plata et definitivt kjøp, mer konservative lyttere må se den litt an.Utforsk tema:
Tromsopuls