Smakfullt program

Konturene til det endelige programmet for Tromsøs egen matfestival – Smak-festivalen – begynner å bli synlige.

KOKKEDUO: Petter Markussen (til venstre) og Gunnar Jenssen forteller at programmet for høstens Smak-festival nå begynner å bli klart. – Vi er kjempestolte over arrangementet vi hadde i fjor og vi kommer til å ha et like godt program i år, sier Markussen. 

kultur

Det forteller styreleder for Smak-festivalen, Petter Markussen, oldermann i Kokkens mesterlaug i Tromsø.

– Vi har det meste av aktivitetene vi skal ha i vårt store telt på torget på plass – og denne uken håper jeg at vi også får spikret våre kurs på Breivika, sier han.

Kursene i Breivika vil foregå på avdelingen for matfag på den videregående skolen, og vil være omtrent det samme som i fjor.

Smak-festivalen går av stabelen 18.-20. september. Det er andre året at festivalen blir arrangert, og i fjor gikk tromsøværingene bokstavelig talt mann av huse for å få med seg festivalen.

Se bilder av folk og mat på Smakfestivalen i fjor her!

Sto i kø

– Folk sto i kø for å komme inn på festivalområdet en time før vi åpnet. Det var helt fantastisk, forteller Markussen.

I år er påmeldingene fra utstillere noe lavere enn i fjor, forteller Markussen.

– Samtidig har de som vil være med bestilt større telt og mer plass, så det vil være et like stort område som i fjor, sier han.

Alt gikk imidlertid ikke knirkefritt i fjor. Matfestivalen gikk med et kraftig underskudd – hovedsakelig på grunn av høye kostnader for innleide kokker og underholdere.

– I år tar vi mål om å bruke egne krefter til en langt rimelige kostnad, sier Markussen.

Det skal imidlertid ikke gi lavere kvalitet på det som serveres fra mesterlaugets tel, lover han.

LES OGSÅ: Flere velger norsk og kortreist mat

Nordnorsk måltid

– Vi vil prøve å gjøre mer ut av teltet enn det vi gjorde i fjor med mer aktiviteter, sier Gunnar Jenssen – til daglig kokk på Skarven, og ansvarlig for aktivitetene i teltet på torget under Smak-festivalen.

Blant annet skal det serveres et ”Nordnorsk måltid” – en lokal vri av TV2-programmet ”Det norske måltid”.

Gunnar Jenssen fra Troms, Johnny Trasti fra Finnmark – og forhåpentlig Roy Magne Berglund fra Nordland skal stå for maten.

Gunnar Jenssen har tidligere vunnet ”Det norske måltid”.

– Det samme har Roy Magne – og Johnny har vært med i konkurransen, sier han.

LES OGSÅ: Listhaug vil vite hvorfor maten er blitt så dyr