Vant prestisjepris for dokumentarfilm

Elisa Fernanda Pirir Ruiz gjør suksess med sin dokumentarfilm laget i Tromsø.

Elisa Fernanda Pirir Ruiz (23) vant pris for sin dokumentarfilm.  Foto: Tom Benjaminsen

kultur

Elisa Fernanda Pirir Ruiz (23) mottok i går prisen for Beste Kortfilm av American Psychological Association i Washington DC i USA for filmen "Frykt".

- APA er en ganske stor organisasjon i USA med 137.000 medlemmer, noe som er mange kunnskapsrike folk. De organiserer blant annet filmfestival, og jeg synes det var gøy at filmen min i det hele tatt kom inn i programmet. Jeg forventet ikke å vinne, så det kom som en stor overraskelse, forteller Elisa Fernanda Pirir Ruiz.

LES OGSÅ: Laget film om sin psykiske lidelse

Personlig

«Frykt» er en personlig dokumentar der den unge filmskaperen reflekterer over tiden hun var diagnostisert med psykose.

– «Frykt» er noe av det tyngste jeg har gjort i mitt liv. Den er så personlig at jeg fortsatt redd for å vise den. Jeg ville gi opp flere ganger fordi jeg var overbevist om at vennene mine ville dømme meg, men de var like støttende og glad i meg etter de så den, fortalte filmskaperen til iTromsø i fjor.

14 festivaler

Hun har drevet mye med film gjennom Filmveksthuset Tvibit, og går nå på Den norske filmskolen. Filmen "Frykt" har blitt vist på over 14 forskjellige internasjonale filmfestivaler. Forrige uke ble den vist i Panama, og i oktober skal den vises i Colombia for andre gang. Og det er i Tromsø filmen er laget.

- Filmen ble laget under Tvibit, og for meg handlet det om å lære å lage dokumentarfilm. Dette var den første dokumentaren jeg lagde før jeg begynte på filmskolen. Det motiverer meg at folk liker min første dokumentarfilm så godt, og jeg vil fortsette å være på Tvibit fremover, forteller filmskaperen.

Filmdrøm

Hun er sikker på at det er dette hun vil gjøre resten av livet, og hun har flere ideer og planer fremover.

- Jeg har en ny dokumentarfilm som nesten er ferdigklipt, og jeg håper på premiere for den i desember. Jeg har også noen andre prosjekter og ideer som jeg har startet med i sommer, forteller Elisa.

LES OGSÅ: Lager spillefilm på dugnad