Lei utekonserter

Det er altfor lenge siden DumDum Boys har spilt i Tromsø – i alle fall under tak.

SPILLER OGSÅ GAMLE SCHLÄGERS: DumDum Boys består av (fra venstre) Kjartan Kristiansen, Sola Jonsen, Prepple Houmb og Aslak Dørum. Torsdag spiller de på studenthuset Driv for første gang. 

kultur

DRIV: I dag spiller Norges kanskje største rockegruppe gjennom tidene i Tromsø. Trønderne i DumDum Boys er møkka lei av å spille ute, og vil nå inn å varme seg med ny lysmann i et helt nytt studenthus.

Les også: "Smekkfullt på årets første quiz"

– Er ikke Driv nede på brygga lengre? Alt jeg husker derfra var at det var avlangt og høyt under taket, sier gitarist og låtskriver Kjartan Kristiansen, som gleder seg til å komme til Tromsø igjen. Minnene er riktignok vage.

– Jeg har mange gode historier fra Tromsø, men de egner seg nok ikke på trykk, sier gitaristen som har holdt med bandet siden starten da de kalte seg for Wannskrækk.

– Det er vel 3–4 år siden sist vi spilte her og det føles egentlig enda lengre siden. Vi har jo bare spilt sørpå i det siste.

Fortsatt liv

De fire siste gangene DumDum Boys har gjestet Tromsø har det vært i forbindelse med enten Bukta- eller Døgnvilfestivalen. Siste opptreden var i fjor på Døgnvillfestivalen.

Les også: "Slik blir kulturhøsten"

– Vi gleder oss til å vise Tromsø en skikkelig klubbkonsert igjen. Inne får man en mer kontant opplevelse hvor lyden slår igjen i veggene. I tillegg har vi med oss ny lysmann, og jeg aner ikke hva han leverer til oss, men han skal vite at lista ligger høyt hos oss, sier Kristiansen spøkefullt.

Det er riktignok to år siden DumDum Boys ga ut sitt siste album ”Ti liv”, men gitaristen, som også assisterer Stein Torleif Bjella på gitar, lover fansen at gruppa jobber med nytt materiale og at de nok ikke har sett sin siste konsert med rockerne.

Entusiastisk svartsyn

– Albumet ”Ti liv” er to år siden, men jeg kan forsikre deg at det fortsatt er liv i oss. Vi holder hele tiden på med noe, men vi vet ikke når det kommer. Jeg tviler på at vi presenterer noe i morgen. Vi liker å ha ting på stell før vi presenterer noe. Vi er på langt nær ferdig med å spille konserter og lage ny musikk.

Les også: "10 år med mange gode minner"

Men det blir ikke bare ”ny” musikk fra DumDum Boys. Selv om det er 26 år siden deres debutskive ”Blodig alvor (NaNaNaNa)” vil guttene trykke til med det Kristiansen kaller gode gamle ”Schlägers”, som også er tittelen på best of-platen deres fra 2001.

– Det blir mye best of og litt fra sisteplata. Jeg snakket med Prepple for litt siden og vi har lenge nå gått å gledet oss til å starte med høstturneen som begynner i Tromsø. Vi har spilt altfor mye ute i kulda på festivaler. Nå skal vi inn i mørket og møte fansen hvor vi stiller ganske svartsynt, men med entusiasme, sier Kjartan Kristiansen.

Forandret livet

Hogne Rundberg fra Violet Road er kanskje en av de største tilhengerne av DumDum Boys i byen, og det er klart at bassisten kjenner sin besøkelsestid når trønderne står på scenen torsdag kveld.

– Jeg så dem for første gang i 1991 da jeg flyttet til Tromsø. Den opptredenen forandret livet mitt. Etter det begynte jeg å skrive på norsk i bandet Englebarn, sier Rundberg som har et eget coverband som bare spiller Dumdum Boys-låter.

– Humhum Boys, ja. Det startet i en bursdag, så har det blitt noen konserter etter det.