MedHum-revyen hadde premiere torsdag kveld og etter en litt haltende start, med de nødvendige etableringene av de røde trådene, Oslo-gutt flytter til Tromsø for å studere og tromsøværingenes selvskryt – kalt Tromsøsyndromet, så begynner det å lukte svidd av prestasjonene på scenen på Rådstua.

Storskjerm

Medisinstudentene vokser nemlig med oppgavene og på sitt beste er ”Nordens Paradis” virkelig fornøyelig.

Tromsøværinger med mye selvtillit og med såpass manglende selvinnsikt at de planlegger å legge inn søknad på de 50 neste OL-ene er altså hovedtråden. Og det funker stort sett veldig bra.

Med bruk av storskjerm viser man en kombinasjon av stumfilm og skjult kamera, og revyen får også besøk, via storskjermen, av en profilert tromsøkomiker. Også snedig bruk av storskjerm i nummeret ”Selfie” – uten at vi skal gå nærmere inn på detaljene. Det er verdt en titt i alle fall.

Nummeret ”Pinlige sykdommer” låner tungt fra Team Antonsen og i ”Legefruen” gir man et nikk til operasjonsstue-slapstick ala KLM. Men det er gjort på en fiffig måte.

”Pinlige sykdommer” er et av de morsomste numrene, mens ”Legefruen” er en studie, i alle fall på dette nivået, av timing mellom legefruens bloggopplesing og den mer strabasiøse hverdagen på operasjonssalen.

Stålkontroll

Andre ting er mer på-kornet-artig. Som når ordføreren får trøbbel i sikkerhetskontrollen på flyplassen og når vår student Per Wilhelm må ty til Tinder for å slippe å bo lenger på brannstasjonen sammen med 300 andre. Resultatet er smått katastrofalt ...

Og skulle revyen ellers landet på en firer, så løfter musikken den bokstavelig talt ett hakk opp.

Et orkester, med selveste Bel Canto-Nils på gitar, hadde stålkontroll gjennom samfulle 90 minutter med musikk fra blant andre Deep Purple, Peter Gabriel, Mezzoforte og Nik Kershaw.

Dans og sang er alltid en fallgruve, men gjør man ting med glimt i øyet så går det meste bra på amatørrevyer. Det klarer MedHum og aldri bedre enn på ”Truls Svendsen” – som blir en parodi på Svendsens Beyoncé-parodi.

Mer meta blir det ikke. Men artig var det!

"Nordens Paradis" spilles også fredag og lørdag på Rådstua.

OSLOSTUDENT: Per Wilhelm (spilt av Ebbe Grønvold) bestemmer seg for å flytte til Tromsø for å studere. Det blir et tøft møte med Ishavsbyen, men velkomstkomiteen, her representert ved Joakim C. Ebeltoft, sørger for at starten på oppholdet i alle fall blir bra. Foto: Tom Benjaminsen
SIKKERHETSTRØBBEL: Jens Johan Hjort, spilt av Håvar Marsteen, klarer ikke å motstå fristelsen til å strippe litt. Security-vakt Benedicte Smith er ikke imponert. Foto: Tom Benjaminsen