Dette er Insomnias prestisjeprosjekt

Festivalsjef Christian Hollingsæter karakteriserer «Noise Control» som Insomnias prestisjeprosjekt i 2014.

DANSERNE: De fem danserne som medvirker i «Noise Control». Fra venstre Maria Landmark, Åsne Storli, Silje Solheim Johnsen, Bao André Nguyen og Mari Bø. Begge foto: Helge Matland  Foto: Helge Matland

SKAPERNE: Gudmund Østgård, Silje Solheim Johnsen og Mari Bøe. Foto: Helge Matland 

kultur

«Noise Control» er en co-produksjon mellom festivalen og dansekunstnerne Mari Bø og Silje Solheim Johnsen. Musikken er et bestillingsverk fra Gudmund Østgård.

Alle de øvrige kunstnerne som medvirker i Noise Control har lokal tilknytning.

LES OGSÅ: Slik blir Insomnia-programmet

Lang prosess

– Ideen om å gjøre et prosjekt som utforsker forholdet mellom musikk og bevegelse kom mens jeg jobba som frivillig for Insomnia, og ble diskutert med Christian Hollingsæter. Så ble Silje Solheim Johnsen, som jeg har jobba mye sammen med, kobla inn. Og Gudmund Østgård ble engasjert til å skrive et bestillingsverk til prosjektet. Nå er det gått mer enn et år siden ideen oppsto, og etter en lang tankeprosess og praktisk arbeid siden i sommer, er vi klare for publikum, sier Mari Bø.

De to koreografene og komponisten har i stor grad utvikla dans og musikk sammen gjennom improvisasjon.

LES OGSÅ: Gammel kunst i ny innpakning

Nyskapende

«Noise Control» utforsker hvordan opplevelsen av musikk påvirker opplevelsen av bevegelse. Ved hjelp av ulike høyttalerløsninger vil det til enhver tid kontrolleres hva som høres hvor. Det som høres ett sted i salen, er ikke det samme som høres et annet sted. Publikum må ta aktive valg om hvordan de ønsker å oppleve stykket bestående av musikk, dans og installasjonskunst.

– Insomnia skal være en arena for nyskapende kunst, og dette tverrfaglige prosjektet hvor kunstnerne har fått en mulighet til å gå i dybden, er et godt eksempel på hva vi vil, sier Hollingsæter.

Scenografien er laga av Mari Lotherington og Eirik Vagli. I tillegg til koreografene medvirker også danserne Åsne Storli, Bao André Nguyen og Maria Landmark. Forestillinger spilles fredag og lørdag på Rådstua.

LES OGSÅ: Nytt samarbeid for Insomnia