Danset sammen med publikum

Insomnia-festivalen fortsatte med sprell på Rådstua.

Tett på publikum i Rådstua.

Særegent: Med blå neontråder og forførende bevegelser trollbandt danserne kveldens deltagende publikum, mens elektronikaen fikk utfolde seg fritt i rommet imellom. Kveldens forestillingen var helt utsolgt, og festivalsjef Christian Hollingsæter forteller at han regner med at også morgendagens forestillinger blir utsolgt.  Foto: Tom Benjaminsen

  Foto: Tom Benjaminsen

  Foto: Tom Benjaminsen

  Foto: Tom Benjaminsen

  Foto: Tom Benjaminsen

kultur

Med blå neontråder hengende på kryss og tvers, og hvite zebra-striper som indikerte hvor dansen foregikk, var det en litt annerledes danseforestilling som tok plass på Rådstua denne fredagen.

– Det var Mari (Bø) som fikk ideen i august i fjor. Tanken var at folk opplever lyd og bevegelse forskjellig, og det er dette de har prøvd å eksperimentere med under forestillingen, forteller festivalsjef Christian Hollingsæter.

Utforskende

Og hvilket eksperiment det var! Mens danserne dyrket dynamikken gjennom instinktive rykk og mer behagelige linjer, kunne publikum fritt bevege seg rundt og på tvers av rommet.

På hver av endene på rommet hang det også mikrofoner som spilte av forskjellige lyder og rytmer, uavhengig av elektronikabølgene som vasket over publikum fra hovedhøyttalerne.

– Det var veldig spesielt, men også skikkelig tøft. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle ende opp på en teknofestival, men nå ble jeg veldig positivt overrasket, sier Jon Erling Solheim, som for anledningen er på elektronikafestival for første gang.

Kompleks festival

Selv om det er noe uvanlig med danseinnslag på en musikkfestival, hevder festivalsjef Hollingsæter at resultatet av kveldens forestilling kan bety mer av det samme i kommende år.

– Det har vært en tidkrevende prosess, men jeg må tillate meg å si at resultatet også ble veldig bra.

Han mener at en av hovedoppgavene til festivalen er å følge med i tiden og være med på å fremprovosere nye kunstuttrykk i byen.

– Kveldens forestilling er et uttrykk for at vi har en ganske kompleks festival. Derfor må vi prøve å følge med i tiden, og hjelpe dagens unge å oppdage nye kunstformer, hevder Hollingsæter.

Også danserne var veldig fornøyde med utfallet av forestillingen.

– De syntes selv at det hele ble veldig bra, Tanken bak oppsetningen var å integrere publikum med danserne, og dette syntes de fungerte veldig bra, melder festivalsjefen.

I morgen blir det flere forestillinger.

– Forestillingene i morgen kommer også til å bli helt fulle, det kan jeg helt sikkert. Så dette har vært et bra innslag, avslutter Hollingsæter.