Dans med mørkt tema

Ikke alt som er mørkt og svart er uten liv og muligheter. Det vil danselinja ved Kongsbakken VGS bevise ved sin Høstdans.

Øving: Det mørke og mystiske står i fokus når danseelevene øver til Høstdans.   Foto: Ronald Johansen

Dansere: Totalt 19 danseelever fra 1. og 3.-klasse deltar på årets Høstdans.   Foto: Ronald Johansen

kultur

– Mørket kan være både spennende og fylt med liv og energi. Det er det vi ønsker å vise publikum i løpet av forestillingen vår, sier to av elevene, Synne Maria Lundesgaard og Marit Landfald Meløe.

Elevene har vært inne i en svært hektisk periode i høst med mye øving. På torsdag får de endelig vist fram det de har lært under den tradisjonelle Høstdansen som danselinjen arrangerer hvert år på Rådstua.

LES OGSÅ: Det er nå det gjelder

Danselinja ønsker publikum velkommen til å se en forestilling sammensatt av danser fra de forskjellige koreografene i 3.-klasse. Selv om elevene har valgt et mørkt tema, lover de likevel en spenstig forestilling.

– Selv om mange kanskje tenker at ”mørke” innebærer lite energi og bevegelse, så blir ikke koreografien å speile dette. Det blir mye energi og trøkk i bevegelsene og i koreografiene, forteller Lundesgaard.

Flere baller i luften

For avgangselevene på danselinja er Høstdans det viktigste arrangementet i løpet av deres treårige skolegang. Ikke bare skal elevene øve på selve dansen, de har i tillegg selv hovedansvaret for koreografi og produksjon.

– Å lage koreografier og selv produsere forestillinger er viktig erfaring som man får bruk for etter man er ferdig på danselinja. Det krever ekstra mye arbeid og planlegging, men det må til, sier Lundesgaard og Meløe.

LES OGSÅ: Uttrykte følelsene sine gjennom dansen

Danseelevene bruker flerfoldige timer av fritiden sin på kveldene for å få tid til å både gjøre skolearbeid i tillegg til å gjøre klart til Høstdans. Nå gleder de seg stort til å komme i gang med forestillingene.

Mer fokus på dans

Under forberedelsene til Høstdans i fjor ble samtidig danselinjen truet av nedleggelse. Dermed brukte fjorårets avgangselever mye tid på å holde appeller og jobbe mot nedleggelsen. Nå er elevene glade for at de kan konsentrere seg fullt og helt om dansen.

– Med tanke på hvor mye tid vi bruker i år bare på forberedelser og skolearbeid, er det vanskelig å forstå hvordan elevene i fjor klarte å få tid til å protestere mot nedleggelsen i tillegg, sier de to elevene.

LES OGSÅ: Klinket til med folkedans på rådhuset

Nå er imidlertid skuldrene senket og elevene føler seg mer enn klare for premièredagen.

Danselinja ønsker publikum velkommen til å se elevenes forestilling. Selv om de har valgt et mørkt tema, lover de likevel en spenstig forestilling.

– Selv om mange kanskje tenker at ”mørke” innebærer lite energi og bevegelse, så blir ikke koreografien å speile dette. Det blir mye energi og trøkk i bevegelsene og i koreografiene, avslutter Lundesgaard.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur