Ser tilbake på et fantastisk år

Krokenrevyen er svært fornøyd med året som har gått. I helga deltok de på ildsjelssamling.

ET FANTASTISK ÅR: Maja Yttermo, Anne Strand og Fredrik Warvik sammen med revymamma Anne Hafstad forteller at det har vært et fantastisk år for revyen. 

ILDSJELSAMLING: Kari Lydersen fra HATS og Øyvind Sørensen fra ungdomslaget Ulabrann som holder til på Ringvassøya. I helga var flere ildsjeler samlet for å dele erfaringer. 

kultur

Pengetilskudd, Esterprisen og bra anmeldelser – Krokenrevyen er strålende fornøyd med året som har gått. I helga deltok de nok en gang på ildsjelssamling, der 30 ildsjeler fra revy, teater og idrettslag var samlet.

Dette er et av tiltakene i prosjektet Bolyst gjennom ildsjeler, som er et samarbeidsprosjekt mellom Hålogaland amatørteaterselskap og Troms idrettskrets. Målene med prosjektet er å få flere innvandrere, tilflyttere og ungdom med som aktive ildsjeler. Kari Lydersen fra Hålogaland amatørteaterselskap har hatt et tett samarbeid med de forskjellige ildsjelene.

LES OGSÅ: 50.000 til revymamma

Erfaringsutveksling

– Vi ser at i det frivillige er det mye likt, uavhengig om man holder på innenfor teater eller idrett. Det er også viktig at man lærer av hverandre, og det finnes mye kunnskap hos enkeltpersoner, forteller Kari Lydersen.

Hun mener at ildsjeler aldri kan få nok klapp på skuldra.

– Prosjektet med ildsjelene handler om å få folk boende på steder over lengre tid. Folk skal føle en tilhørighet til stedet, og frivillighet skaper dette, sier Lydersen.

LES OGSÅ: Årets ildsjel ble rørt til tårer

Øyvind Sørensen fra ungdomslaget Ulabrann på Ringvassøya deltok på ildsjelssamling både i år og i fjor.

– Vi ble inspirert forrige samling. Etter samlingen laget vi en «Huldersti» med gapahuk og tursti på Gamnes, forteller Sørensen.

– Ja, han fikk en idé, og gjennomførte det. Og jeg har blitt holdt oppdatert gjennom hele prosessen, sier Kari Lydersen.

Sørensen har vært med i ungdomslaget hele livet. Men yngre krefter trengs for å fortsette arbeidet.

– Vi er 60 medlemmer, og mange drar jo lasset. Jeg er glad for å ha kommet i kontakt med Kari. Kontakter er veldig bra for laget, sier Sørensen.

Revy med ildsjeler

Krokenrevyen har hatt et fabelaktig år. I begynnelsen av året fikk de tildelt 50.000 kroner, og etter det vant et av deres revystykker Esterprisen. Og i tillegg fikk revyen strålende anmeldelser.

– Det har vært et fantastisk år. Det har skjedd mye. Vi har blitt registrert i Brønnøysundregistrene, så nå er vi en ordentlig frivillig bedrift. Og så har vi fått et styre på plass, forteller revymamma Anne Hafstad.

Sammen med ungdommer fra revyen var de samlet i helga for å lære mer om det å jobbe i det frivillige.

– Vi lærte mye på forrige ildsjelssamling, blant annet om ansvarsfordeling. Nå tar ungdommene mye mer ansvar, sier Hafstad.

Og nye ideer kommer også med ildsjelssamlinger.

– Og så får vi dele gode ideer, sier Maja Yttermo.

– Det er jo ikke bare teater og revy. Det er fint å se andre her også, sier Fredrik Warvik.

Det er ikke en enkel jobb å holde styr på en ungdomsrevy med rundt 70 engasjerte. Revymamma Anne Hafstad har drevet med Krokenrevyen i 13 år.

Må engasjere

– Det er mye å holde styr på. De unge må engasjeres, sier Hafstad.

Men den lille revyen i Kroken holder sammen som en stor familie.

– Vi blir jo en storfamilie. Spesielt vi i Kroken er jo en liten revy, sier Hafstad.

– Og vi er veldig sammensveiset, sier Fredrik Warvik.

LES OGSÅ: Integreres ved hjelp av frivillige organisasjoner

4. februar har revyen premiere, og nå går de i gang med arbeidet. Flere av ungdommene har i flere år vært engasjert i revyen.

– Jeg har vært med i fem år, sier Maja Yttermo.

Fredrik Warvik og Anne Strand har vært med i fire år.

– I revyen kan man finne seg selv. Jeg var veldig sjenert før, men etter årene har jeg blitt mer åpen. Revyen har hjulpet meg med det, sier Anne Strand.

Og Hafstad roser ungdommen.

– Når man ser gleden til ungdommen av å drive med dette føles det så bra. De er utrolig flinke, sier hun.