Første band til Bukta er klart

Buktafestivalen slipper sitt aller første band for neste års festival.

  Foto: Monica Gyllander

kultur

- I dag kan vi presentere det som kommer til å bli et eksklusivt comeback fra et av 90-tallets mest myteomspennende nordnorske rockband, nemlig Fru Pedersen, skriver kommunikasjonssjef for Buktafestivalen, Kristine Marie Børresen, i en pressemelding.

Videre forteller Børresen at Nordnorske Fru Pedersen var meget populære på undergrunnsscenen i Norge på 90-tallet. Bandet herjet aldri hitlistene, men et gjensyn har både vært svært etterlengtet og dypt ønsket fra deres trofaste fanskare landet rundt.

Unik mulighet

- For et par år siden møtte jeg den gamle trommeslageren i Fru Pedersen, Jørn-Owe Johansen. Han hadde flyttet til Tromsø. Jeg arrangerte også et par konserter med bandet, som på 90-tallet var et av mine desidert største favorittband, forteller bookingsjef Robert Dyrnes om den rykende ferske signeringen.

LES OGSÅ: Så mange besøkte Buktafestivalen 2014

- Jeg fleipet litt med Jørn-Owe med at det kanskje snart var på tide med et Fru Pedersen comeback og nå har vi altså overtalt gjengen til å gjøre en eksklusiv konsert under Bukta 2015. Dette kan være en unik mulighet til å få oppleve en av Nord-Norges største kulturskatter av et band, sier Dyrnes.

Fru Pedersen har denne høsten hatt flere samlinger og gamle låter svinger som aldri før, skriver Børresen i pressemeldingen.

Neste sommer er det nesten 10 år siden bandet spilte sammen sist. De vil ifølge festivalen gjøre en eneste konsert - under Buktafestivalen fredag 17. juli 2015.

1.desember starter billettsalget til Buktafestivalen 2015.