Bakfull julevals

The Northern Lies slapp i dag bandets musikalske julebidrag - livlig og lystig er det ikke.

JULESTEMNING: Fra venstre, Henry Johnsen, Anne-Nymo Trulsen og Håvard Stangnes.  Foto: Pressefoto

kultur

Trioen, som albumdebuterte i fjor høst, har sluppet en god gammel 7-tommers vinyl med låten "Darkness on the Eve of Christmas".

Les også: Lager julelåt i juli

- Lystige julebjeller og ringlende 12-strengsgitar slår an tonen i denne tilsynelatende gladlåten. Men bak durakkordene finner vi en ensom mann i sitt julehus. "I pray for sounds of footsteps coming up the stairs". Hva som egentlig har skjedd er uklart, men han har ingen å dele jula med, og mye tyder på at han selv er skyld i akkurat det, skriver bandet i en pressemelding.

Singelutgivelsen har fått navnet "A Merry Christmas From the Northern Lies".

Les også: Tar Tyskland med storm

Bakfull julevals

På singelens b-side finner vi "How I Long for Christmas (to be Over)", som er skrevet av Håvard Stangens.

- Her møter vi en antijulehelt som er havnet på skråplanet. Dama har forlatt han, han er litt for glad i flaska, har ingen plass å bo, og nissen vet jo dermed heller ikke hvor han skal finne han. Trolig har han ramlet helt ut av besøkslista for julaften... "There´s no chimney for Santa to climb when you sleep in the park..." En vindskeiv og bakfull julevals, melder bandet i en pressemelding.

Les også: Sjekk hva Håvard fant i Tyskland

Suksess i Tyskland

Bandet består av vokalist Henry Johnsen, gitarist Håvard Stangnes og Anne-Nymo Trulsen på tangenter, som akkurat har returnert fra turne i Tyskland.

Singelen er også tilgjengelig på Spotify, iTunes og WiMP.

Les også: Tyskland bra, men hjemme best