Presenterte vårens teatermeny

Lørdag ble det nye året sparket i gang på HT.

TIDLIG KRØKES: Kristian Fr. Figenschow jr. spiller selv i to stykker som settes opp på HT til våren. Lørdag tok han med barnebarnet Varg på vårlansering. 

Billig Brus på HT.  Foto: Håkon Steinmo

MORSOM IMPROVISASJON: Billig Brus opptrådte i teaterkafeen under HTs vårlansering, og satte latteren i gang hos både store og små. Alle foto: Håkon Steinmo 

  Foto: Håkon Steinmo

kultur

Teatersjef Nina Wester tok på seg teaterkrona og innviet lørdag det nye året på Hålogaland Teater. Teaterkafeen var fylt opp med voksne og barn som var til stede for å få en smakebit på vårens teatermeny.

LES OGSÅ: Klar for å trollbinde fra teaterscenen

Magi og homofili

Vårens program består av klassikeren «Trollmannen fra Oz», Endre Lund Eriksens «Den sommeren da pappa ble homo», Kari Bremnes konsertforestilling «Når du kommer dit», ungdomsforestillingen «Snakk for deg sjøl» og det uhyggelige nachspielet «Hvem er redd for Virginia Woolf». Også Trine Lise Olsens suksessforestilling «Æ har rætt» vil bli vist i slutten av januar. Endre Lund Eriksen var selv til stede under vårlanseringen på HT, og hadde tatt med datteren Frida (7). Begge to gleder seg til teatervåren.

LES OGSÅ: Nå vil de røyke på teaterscenen

– Jeg gleder meg til å se «Trollmannen fra Oz». Jeg liker magi, og det er en magisk forestilling, sier Frida.

Endre Lund Eriksen sier seg enig med datteren.

– «Trollmannen fra Oz» gleder jeg meg til, men jeg gleder meg også til å se «Den sommeren da pappa ble homo» som jeg har skrevet, sier Lund Eriksen.

Teaterglede

Improvisasjonsgruppa Billig Brus satte lattermusklene i gang hos store og små i teaterkafeen etter at teatersjefen innviet året i ren nyttårsfeiring-stil. Videre fikk publikum en smakebit på «Trollmannen fra Oz» og «Hvem er redd for Virginia Woolf?», og en presentasjon av «Den sommeren da pappa ble homo» samt «Når du kommer dit». Tenåringene Pernille Sandøy (15) og Marie Meyer Robertsen (15) er glade i teater, og ser fram til teatervåren. De gleder seg spesielt til å se «Den sommeren da pappa ble homo».

LES OGSÅ: Humor og alvor hånd i hånd

– Det er en del kjentfolk med, og det virker som et morsomt stykke, sier Marie Meyer Robertsen.

– Et spennende og annerledes stykke, sier Pernille Sandøy.

De fikk blant annet en smakebit på forestillingen «Hvem er redd for Virginia Woolf?» under vårlanseringen.

– Det virket som et spennende stykke, og vi gleder oss til å se mer, sier Sandøy.

Tidlig krøkes

Også skuespiller Kristian Fr. Figenschow jr. gleder seg til teatervåren. Han spiller selv i to av vårens teaterstykker på HT.

– Først og fremst gleder jeg meg til at det blir vår og at det går mot lysere tider. Og så spiller jeg jo både i «Trollmannen fra Oz» og «Den sommeren da pappa ble homo», sier Figenschow, som hadde tatt med barnebarnet Varg på vårlanseringen.

– Han tar jeg med på teater, ja. Man skal tidlig krøkes, sier Figenschow.