Restaurant ønsker lokale kunstnere med på laget

Det nye restaurantkonseptet "Hildr" skal åpne til våren. Nå søker innehaverne lokale kunstnertalenter med på laget.

DRØMMEN: Marius Carlehed Jacobsen, Gabriela Carlehed Jacobsen, Thoralf Utsi, Håkon Arntsen og Bjørn Pettersen realiserer drømmen sin og åpner gastrobar i Tante Ingers Tehus sine gamle lokaler. Foto: Ida Ramberg 

Kurant  Foto: Helge Matland

kultur

I lokalene i Skippergata har de nemlig en vegg på 1,40 x 5,0 meter som de ønsker dekorert av lokal kunst.

I samarbeid med Kurant utlyser de nå en konkurranse.

- Vi ønsker en lokal, uetablert kunstner til å dekorere veggen, enten det er med maling eller på andre måter, forteller kjøkkensjef Marius Jacobsen på Hildr.

- Dette vil være et flott utstillingsvindu for kunstnere, og verket vil bli sett av mange hver dag, fortsetter han.

Les også: Åpner nytt konsept i Tromsø.

Win-Win

Fram til fristen 7. februar håper de å få inn ideer og skisser til et verk. Vinneren får et honorar, samt en helaften på restauranten når den åpner.

- Vi ønsker ikke å gi så mange føringer, men det hadde vært fint dersom verket hadde en viss lokal forplantning i bydelen. Kanskje kan man la seg inspirere av for eksempel Skansen eller skipsverftet? Og humor ønskes svært velkommen!

Jacobsen, og de andre i teamet bak Hildr, er selv det han kaller "lokale, relativt unge og uetablerte". Derfor ønsker de å gi litt drahjelp til andre i samme situasjon.

- Vi har fått mye drahjelp og har kjent på hvor viktig det er. Dette er et initiativ som alle parter tjener på.

Se video: Ville du tilbrakt natten her?

- Kult

Fargerike har sagt seg villig til å stille med alt av materialer til verket.

- Vinneren skal kåres i samarbeid med Kurant, forteller Jacobsen.

Camilla Fagerli på Kurant synes ideen er god.

- Jeg synes det er veldig kult at de ser til oss og er interessert i de unge kunstnerne. Jeg tror det er mange som kunne hatt nytte av å få vist seg fam på en sånn måte, sier hun.

-For unge, uetablerte kunstnere er det ikke bare å knipse, men man må jobbe hardt for å få vist fram kunsten sin. Dette er en sjanse til å være på en vegg på et sted som har et solid konsept. Det er bra reklame for kunstneren, mener hun, og legger til at Kurant synes det er kult at flere unge, uavhengige initiativer etablerer seg i nordbyen.

Les også: Her flytter kunsten inn.