Under en pressekonferanse tirsdag signerte Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet (UiT) en samarbeidssamtale med Riddu Riđđu. Selv om det allerede foreligger en lignende avtale fra før av, skal båndene mellom de to institusjonene nå knyttes enda tettere.

– At vi får UiT med på laget som en av tre hovedsamarbeidspartnere vil bety veldig mye for jobben vår videre, både nasjonalt og internasjonalt. Målet er å ta posisjonen som verdens fremste og viktigste urfolksscene, og med denne avtalen kan vi dra enda mer nytte av den kompetansen som finnes ved universitetet, sier festivalsjef Karoline Trollvik.

Ifølge Anne Husebekk, rektor ved UiT, er avtalen av særlig interesse for Senter for samiske studier i Tromsø og Institutt for reiseliv og nordlige studier i Alta. Sistnevnte forsker da også på festivaler og kultur i nord. Ifølge Husebekk har den nye avtalen også mye annet å tilføre universitetet.

– Riddu Riđđu vil være en fin arena for å formidle hva UiT er, for studentrekruttering og vi kommer inn i noen nettverk som vil være viktige både for forskning og fagtilbud, sier hun.

Og med den nye avtalen i boks er det kanskje på tide at Husebekk besøker festivalen?

– Jeg har alltid vært på feriereise mens det har vært festival, men i år kommer jeg. Garantert, sier Husebekk.