Nominert til tegneseriepris

Jens K. Styve er nominert til Kulturdepartementets tegneseriepris.

STYVE: Jens K. Styve fra Tromsø er nominert til Kulturdepartementets Tegneseriepris. Foto: Kent-Einar Myreng 

kultur

Tromsøbosatte Jens K. Styve har sammen med Øyvind Lauvdahl skapt tegneserien «Kinatown» som er utgitt på Jippi forlag.

For bokåret 2014 er til sammen 25 forfattere, illustratører, oversettere og tegneserieskapere nominert til Kuturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur.

LES OGSÅ: Tegner åpner nettbutikk

Syv kategorier

Mandag 9. mars skal prisene deles ut innenfor syv kategorier: Litteraturprisen, Bildebokprisen, Fagbokprisen, Illustrasjonsprisen, Debutantprisen, Oversetterprisen og Tegneserieprisen.

Jens K. Styve og Øyvind Lauvdahl konkurrerer med to andre nominerte om Tegneserieprisen.

I sin begrunnelse for nominasjonen skriver juryen at Lauvdahl og Styve følger opp «Torsken Bel-Air» fra 2003 med en tegneserieroman det står stor respekt av.

Overvåker naboens kone

«I «Kinatown» kommer vi tett innpå Thomas, en gutt som bruker de stille sommerdagene på å leke privatdetektiv. Naboen gir ham et viktig oppdrag, han blir satt til å overvåke naboens kone mens han selv drar bort. Vi mer enn aner at voksenlivet kommer brått på denne unggutten.»

«Boka er svært god i skildringene av karakterenes relasjoner, og vi gis en god forståelse av Thomas sine tankeprosesser. Samtidig er det mye som forblir usagt, det er mange stille bilder, og vi som lesere blir sittende igjen med et stort tolkningsrom. Boken blir fortalt med en nærmest filmatisk dramaturgi med svart-hvite illustrasjoner i stramme ruter, noe som kler historien svært godt».