100 år og modell

Her viser Andreas Wikran at også 100-åringer kan kunsten å sjarmere på den røde løperen.
kultur

Sist onsdag var det moteshow på Laureng dagsenter med den sporty 100-åringen som en av modellene. Sporty modeller fra huset og utenom stilte opp.

LES OGSÅ: Rørende møte på sykehjemmet

100-åring på catwalken

Aldersmessig var modellene spredt fra de yngste i 70-årene til Andreas «Wiggen» Wikran på 100 år.

– Først var det sommermote, hverdagsmote og til slutt festantrekk. Det var stor jubel og stas under hele showet. 100-åringen Andreas var det desiderte høydepunktet. Han var stilfull og elegant med sin fine Cadillac rullator. Den morsomste var nok Svein Endresen med sin «Elvis-dans» med hoftepartiet da han inntraff den røde løper, sier Karin Guttormsen på Laureng dagsenter som arrangerte motevisningen.

Foruten de nevnte modellene Andreas Wikran og Svein Endresen stilte Judith Bjørndal (70), Svein Endresen (80), Åsta Olsen (90) og Reidar Berg (90) opp på den røde løperen.

LES OGSÅ: Se bilder fra bryllupsmessa

Nervøse mannekenger

– Gutta boys ble med på Dressmann og damene på PM for å prøve tre forskjellige antrekk hver. Reidar Berg eide kofta han brukte i pausenummeret, så han var ikke med dit. Det hele ble avsluttet med en kafétur med god stemning rundt bordet, sier Karin Guttormsen.

Noe nervøsitet blant mannekengene var det tydelig å se.

Pårørende, venner, beboere og dagsenterets brukere ventet i spenning før modellene entret den røde løperen som for anledningen var en papirduk som var tapet til gulvet.

God stemning

Judith Bjørndal og Åsta Olsen skred elegant inn på podiet til fin musikk av Jim Reeves.

Mellom hverdagsantrekk og festantrekk ble det et pausenummer, som alle moteshow med respekt for seg selv har.

Konferansier Karin Guttormsen introduserte hver enkelt og fortalte litt om hvert antrekk. Det hele ble avsluttet med roser til alle deltakerne.

– Vi på Laureng dagsenter ønsker å takke Dressmann og PM for utlån av klær. Vil også takke de spreke modellene som virkelig gjorde en fenomenal innsats. Ikke minst til publikum som laget god stemning. Uten dere alle hadde ikke showet blitt det samme, sier Karin Guttormsen.