Klar for finale i Miss Universe

Tromsøjenta Alina Lapteva har kommet seg til finalen av årets Norges Miss Universe.
kultur

TROMSØ/SPANIA: Alina Lapteva har tatt "et pust i bakken" og er på ferie i Spania etter flere uker med hard jobbing i Miss Universe-konkurransen. For to dager siden kunne hun slippe jubelen løs ettersom hun var plukket ut som en av 16 finalister som skal kjempe om den gjeve krona.

– Dette er verdens største skjønnhetskonkurranse. Jeg føler meg veldig heldig som har kommet til finalen og det er helt fantastisk, sier Lapteva.

LES OGSÅ: – Det handler ikke om å være pen og dum

Håper på støtte fra Tromsø

Videre forklarer hun at hun er den eneste fra Nord-Norge som er representert i konkurransen. Dette er noe hun håper hun kan dra noen fordeler av.

– Jeg håper på å få støtte fra Tromsø og Nord-Norge nå som det er finale, forklarer hun.

LES OGSÅ: Vil leie ut luksusvesker og klær

I flere uker har hun pendlet mye mellom Tromsø og Oslo for å være med på kurs i regi av Miss Universe. Her får de blant annet opplæring i hvordan de skal ta seg på en catwalk.

– Det er faktisk mye jobb og et stort ansvar. Vi må blogge, skaffe sponsorer og rekruttere nok stemmer. På kursene må vi blant annet lære å gå riktig på høye hæler. Det er ikke slik som mange tror at man kun kan ta på seg en fin kjole, så er man perfekt. Det finnes teknikker som vi må lære, sier hun.

Konkurranse

Lapteva og de andre finalistene har opprettet blogg, noe som er en del av kriteriene i konkurransen. Nå gjelder det for Lapteva å hanke inn mange stemmer før finalen i juni.

– Antall stemmer teller inn i helhetsvurderingen av finalistene. Det vil være en jury som vurderer vår aktivitet på bloggen og lignende, men det er ikke kun det de legger til grunn. De vil også se på personlighet og engasjement for veldedighet, forklare hun.

Har troa

Lapteva, som til daglig jobber som hjelpepleier i Tromsø, har troa på at hun kan nå helt til topps i konkurransen.

– Man må ha troa på seg selv, ellers så har man ikke noe i denne konkurransen å gjøre. Hvis jeg stikker av med seieren, så vil jeg bruke tittelen til å fremme tematikk som jeg er opptatt av, sier hun.

LES OGSÅ: Vi trenger dyrepoliti

Hun trekker blant annet fram dyrs rettigheter som en av sakene hun vil sette søkelyset på.

– Jeg er veldig glad i dyr og det er en god del problemstillinger knyttet til rettighetene deres. Det er mange som aldri skulle hatt dyr og faktisk mishandler dem, sier hun.