Til storgalleri i New York som eneste nordmann

Akvarellkunstneren Kari Rindahl Endresen har aldri tidligere vært utstilt i utlandet. Når hun først tar steget ut i verden nå, er det til kunstmetropolen New York.

Billedkunstneren Kari Rindahl Endresen stiller ut sine akvarellbilder på storgalleri. Og det som eneste nordmann.  Foto: Helge Matland/arkivfoto

Karin Rindal Endresens verk.  Foto: Karin Rindal Endresen

Karin Rindahl Endresens kunstverk.  Foto: Karin Rindahl Endresen

kultur

Det er 20 år siden hun startet med akvarellmalingen. De siste årene har atelieret i Tromsø blitt en heltidsjobb. Til høsten henger de nordnorske motivene på en prestisjefylt utstilling i verdensmetropolen.

– Det er bare helt utrolig spennende. Jeg gleder meg virkelig, sier Tromsøkvinnen om utenlandsdebyet.

Eneste nordmannen

Gigantgalleriet Agora i New York, er rangert som det sjette største i storbyen, og huser flere kjente utstillinger og artister av internasjonalt, anerkjent kaliber. Kollektivutstillingen Endresens mallerier blir en del av, går på veggene 17. september.

Hun blir også den eneste norske kunstneren som får mulighet til å stilles ut.

- Det er veldig spesielt, samtidig som jeg føler meg beæret. Alt i alt er det veldig stas, sier Endresen.

Hun beskriver arbeidet med utstillingen som beinhardt, morsomt og intenst.

– Det har vært altoppslukende, med lande arbeidsdager, og lite fritid. Jeg er godt i gang, og gleder meg veldig til det ferdige produktet skal stilles ut.

LES OGSÅ: Et ærefullt oppdrag

Åpner mange dører

Galleriet som først etterspurte maleriene for noen måneder siden, snakker svært varmt om Endresens tilskudd til utstillingen. Selv ser hun på det som en unik mulighet for å disponere kunsten for et videre og mer internasjonalt publikum.

– Det er overveldende i størrelse. Det er faktisk invitert flere til utstillingen, enn det er innbyggere i Tromsø by, forteller hun.

Når hun reiser blir det likevel ikke utelukkende arbeid som vil være i fokus.

– Når jeg reiser til New York til høsten blir det for å virkelig suge til meg det jeg kan av inspirasjon og inntrykk. Da er det meste av arbeidet over, og jeg kan virkelig nyte opplevelsen, smiler hun.

LES OGSÅ: Far og sønn skal stå sammen på scenen