Slik skal det kvenske språket feires i byen

På søndag markeres 10-årsjubileet for det kvenske språket som offisielt minoritetsspråk i Norge.

MARKERING: Markeringen foregår på Tromsø Museum.  Foto: Tromsø Museum

kultur

Markeringen skal foregå på Tromsø museum mellom klokken 12.00 og 15.00.

26. april er nå av Norske Kveners Forbud vedtatt som offisiell markeringsdag for kvensk språk - dagen har fått navnet "Kvensk Språkdag" eller "Kveeniin kielipäivä".

- Den 26. april 2005 fikk kvensk språk offisielt status som eget språk i Norge, sier Ivar Johnsen, generalsekretær i Norske Kveners Forbund, i en pressemelding.

På programmet for dagen står filmvisning, foredrag om historien til det kvenske språket og språkets utvikling etter 2005, musikkinnslag fra det kvenske koret KvääniÄänii og lesestund for barn.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur