Denne filmen åpner barnefilmfestivalen

Det irske eventyrfilmen «Sangen fra havet» åpner Verdens Beste – Tromsø Internasjonale Barnefilmfestival.

NOMINERT TIL OSCAR: Årets åpningsfilm av Verdens Beste «Sangen fra havet» er blant annet nominert til Oscar for beste animasjonsfilm i år. Foto: Pressefoto 

  Foto: Pressefoto

kultur

Det er det irske animasjonsstudioet Cartoon Saloon som har produsert filmen og har blant annet blitt nominert til Oscar for beste animasjonsfilm i år. Deres første langfilm «Secret of Kells» fra 2009 fikk også en nominasjon til den gjeve Oscar-prisen.

LES OGSÅ: Søker filmsjefer i alderen 6 og 13 år

– «Sangen fra havet» er en perle av en film, med nydelige tegninger og herlige animasjon. En sterk og spennende historie med eventyrlige elementer, sier festivalsjef Endre Lund Eriksen.

Produsenten til åpningen

Produsenten av filmen, Paul Young, vil være til stede i Tromsø under åpningen, skriver barnefilmfestivalen i en pressemelding.

– Han skal også holde foredrag under bransjeseminaret «Lokale historier – global suksess» under festivalen, sier Eriksen.

LES OGSÅ: Utekinoen blir større

Magisk skapning fra havet

«Sangen fra havet» omhandler Ben og Saoirse (Sara) som bor med faren sin på en øy i storhavet, men skal flytte til byen med bestemor. Ben oppdager noe utrolig, nemlig at søsteren er en selkie (en salgs sel). Dette viser seg å være en magisk skapning fra havet og med sangen sin kan hun befri andre skapninger fra trolldommen som Ugle-Heksa har kastet over dem. Gjennom filmen følger vi deres reise for å prøve å løse et gammelt familiemysterium.

– Stas

– Vi synes det er stas å kunne ha en internasjonal åpningsfilm, som har tematikk fra kysten. Det er jo noe barn i Tromsø også kan forholde seg til, sier festivalsjefen.

Konkurranser

I forbindelse med åpningsfilmen vil det også være konkurranse.

– Vi oppfordrer barn til å skrive eventyr som på en eller annen måte har noe med hav å gjøre. Vinneren får se sitt eventyr fremført av en profesjonell skuespiller fra Sadio Nor Teater under åpningen av festivalen 4. juni, sier Eriksen.

LES OGSÅ: Mobiliserer for festivalstøtte

Vinneren vil også få et festivalpass.