Knallstart for Tromsøforfatter

Torsdagens boklansering av romanen «Fuck verden» ble en suksess for debutforfatter Monika Steinholm.

Lytter: De inviterte elevene fulgte nøye med da Steinholm leste et utdrag fra romanen. FOTO: Synne Stjernstrøm 

kultur

Torsdag ble ungdomsromanen «Fuck verden» lansert på Jekta med en skikkelig lanseringsfest. Romanen er skrevet av Tromsøkvinnen Monika Steinholm (32) og utgis av Schibsted Forlag. Til lanseringen var blant annet flere skoleklasser fra ungdomsskolene i byen invitert, og romanen ble tatt godt i mot av ungdommene.

– Alle elevene har fått hvert sitt eksemplar av boka, og etter lesingen var det flere av ungdommene som kom bort og sa at de gledet seg til å lese boka selv, forteller Steinholm.

– Når så mange unge mennesker sitter helt stille og attpåtil stiller spørsmål etter høytlesingen, så har man truffet spikeren på hodet, legger redaktør i Schibsted Forlag, Stian Hjelvin Andersen, til.

Roper hurra

Godt oppmøte førte med seg en god start på boksalget.

– Vi har hatt besøk av to skoleklasser og ganske mange andre, og det er allerede nå solgt rundt 30 eksemplarer. Så dette er en bra start. Handlinga i boka er lagt til Tromsø, og det er kanskje derfor den vekker ekstra interesse her, sier Hjelvin Andersen.

– Jeg roper hurra for hver bok jeg selger, så dette er jeg veldig fornøyd med, legger Steinholm til.

Kjærlighet og action

«Fuck verden» er Steinholms debutroman, og handler om Gunn som nettopp har flyttet til Tromsø sammen med moren og begynner på en ny skole.

– Boka er fylt av både kjærlighet og action. Og tematikken handler om alt fra kjærlighet, og kjærlighetssorg, til vennskap og kanskje det å være litt annerledes og forsøke å tilpasse seg, sier Steinholm.

– Alle kan ha glede av den

Selv om handlinga er satt til Tromsø, peker Steinholm på at boka passer for de fleste.

– Jeg tror folk i alle aldre kan lese boka og ha glede av den, sier hun.

Og får støtte fra Hjelvin Andersen.

– Alle kan kjenne seg igjen i den. Jeg har ei venninne på 50 år som likte den kjempegodt. Jeg håper og tror folk oppdager den. Det er en god bok, sier han.