Ljøgodt gir seg som direktør etter åtte år

Direktør for Nordnorsk Kunstmuseum, Knut Ljøgodt, forlater institusjonen når hans andre åremålsperiode går ut i 2016.

Knut Ljøgodt foran malerier av Peder Balke.   Foto: ÅSGEIR JOHANSEN

kultur

Det opplyser Nordnorsk Kunstmuseum i en pressemelding.

Ljøgodt har vært museets direktør i åtte år.

– Det har vært fantastisk å få lov til å være med på å utvikle institusjonen. Det gode samarbeidet med et støttende styre, dyktige kolleger samt eksterne partnere har vært avgjørende. Vi har vist at man kan oppnå hva man vil, bare man våger å ha høye ambisjoner. Jeg håper Nordnorsk Kunstmuseum vil beholde den nordlige pionerånden som har preget institusjonen siden oppstarten for 30 år siden – og som har gjort den til det den er i dag, sier Ljøgodt.

– Visjonær leder

– Knut Ljøgodt har satt Nordnorsk Kunstmuseum på kartet, både nasjonalt og internasjonalt. Han er en strategisk og visjonær leder, som har faglig tyngde og stort nettverk,» sier styreleder Tove Veierød i pressemeldingen.

Hun trekker fram Peder Balke-utstillingen på National Gallery i London som ble sett av over 230.000 mennesker.

– Ljøgodt forlater en styrket organisasjon. Han har gått nye veier for å skaffe ekstern finansiering, blant annet gjennom en samarbeidsavtale med SpareBank 1 Nord-Norge, samt donasjoner fra stiftelser og private.

Kunsthall på Svalbard

Ljøgodt har i sin tid som direktør blant annet tatt initiativ til Kunsthall på Svalbard, institusjonens første filial som åpnet i Longyearbyen tidligere i år.

Han vil fungere som kurator for Kunsthall Svalbards program ut 2016.

– I tillegg til institusjonens innkjøp av sentrale verker, har han arbeidet bevisst mot samlere og andre med tanke på donasjoner, sier hun.