Internasjonal plateinnspilling

En gjeng franske og norske musikere spiller i disse dager inn plate i Tromsø. De har latt seg inspirert av nordnorsk kultur og natur.

Fransk-norsk kvartett spiller inn plate med musikk inspirert av Nord-Norge.

PLATEINNSPILLING: Øystein Blix (t.v.) på trombone, Thierry Girault på piano, Liv Hanne Haugen på vokal, lydtekniker Kristian Olstad og gitarist Alain Kawczak har denne uken jobbet med plate i Kystens studio. Foto: Ingvild Vik 

kultur

Det jobbes intenst i Kysten studio i disse dager. Liv Hanne Haugen, Øystein Blix, Alain Kawczak og Thierry Girault har hele uken jobbet med å spille inn plate med musikken de har skapt sammen.

Rømte til Tromsø

I 2013 sa Girault opp jobben sin ved et musikkonservatorium i Frankrike. Han pakket sammen tingene sine og tok med seg familien til Tromsø. Her ble de i ett år.

Girault jobbet i en liten stilling på kulturskolen i Tromsø, og ved siden av drev han med musikken. Han komponerte, arrangerte, og deltok på improvisasjonskvelder. Der møtte han Øystein Blix og Liv Hanne Haugen.

Les også: Presenterer nye jazzprofiler

– Vi merket godt at det var en god match. Det var utrolig gøy å jobbe med så dyktige folk, og jeg bestemte meg fort for at jeg ville fortsette samarbeidet med dem, sier Girault.

Samarbeid på tvers av landegrenser

Da Girault flyttet tilbake til Frankrike, ville trioen fortsette samarbeidet. Derfor arrangerte de en turné i Frankrike forrige høst. Der møtte de også Alain Kawczak, som de fikk med på laget.

– Vi likte veldig godt å samarbeide med musikken, sier Haugen.

Dermed bestemte de seg for at de også skulle spille inn plate.

– Det er utrolig morsomt å jobbe med folk på tvers av landegrenser, sier Haugen.

Musikken de har laget er en blanding av tradisjonell nordnorsk musikk, pop og jazzimpro.

– Det er en miks av hvem vi fire er, sier Haugen.

Les også: Dobbel dose dansesøstre

Hun forteller at hun eksperimenterer med stemmen som instrument.

– Jeg er dansekunstner i bunn. Jeg har alltid brukt stemmen i arbeidet mitt, men det føles likevel litt merkelig først når jeg skal jobbe med bare musikk, sier Haugen.

Nord-Norge-turné

I tillegg til å spille inn plate, skal gjengen ut på Nord-Norge-turné neste uke. Søndag spiller de konsert på Bardus, før turen går til Skjervøy, Alta og Hammerfest. Så avsluttes turneen i Tromsø neste fredag.

Les også: Slik blir "Brannstasjonen"

Og gjengen har planer om å fortsette å samarbeide.

– Kanskje vi skal spille inn neste plate i Frankrike, sier Girault.