– Vi må jo være grei med Nord-Norge også, så da vi fikk en forespørsel om å opptre på Driv i forbindelse med Debutuka, var det ikke vanskelig å takke ja. Studenter er det gøyeste publikummet, de tåler jo absolutt alt, så dette blir en bra start på høsten, sier Sigrid Bonde Tusvik på telefon fra Oslo.

Bryter tabuer

11. oktober 2012 startet Tusvik, sammen med kollega Lisa Tønne, opp podcasten «Tusvik & Tønne». Nesten tre år senere har podcasten for lengst blitt Norges største.

– Vi har 300.000 nedlastinger i måneden, så det er veldig gøy å ha så mange trofaste lyttere, påpeker 35-åringen.

Alle som hører på duoens ukentlige podcast, vet at lytterne deres går under et helt spesielt navn, nemlig «phungfolk». For uinnvidde skyldes dette at da hun og Tønne startet podcasten kunne ikke Tønne si «pung», hennes favorittord, som følge av at hun hadde blitt lam i halve ansiktet etter en hjerneoperasjon. Dermed ble «pung» til «phung» og derfra var veien kort til å kalle lytterne sine for «phungfolk». Som to svært frittalende damer er det nemlig ikke den ting komikerduoen kvier seg for å prate om. Særlig sex og underliv går det mye i.

– Jo flauere det er jo bedre, så vi tar også opp ting vi selv blir flau over å snakke om. Vi prøver absolutt å bryte noen tabuer. Målet vårt er at folk skal bli flinkere til å tenke at alt ikke er så farlig. Vi ønsker blant annet å være en motpol til generasjon perfeksjon, så mandag skal vi inspirere studentene til å «fucke opp» livene sine litt mer, avslører hun.

Gjør seg stygg

Både Tusvik og hennes kollega Lisa Tønne er ikke bare opptatt av å få andre til å gi mer faen, de går nemlig i aller høyeste grad foran som et godt eksempel på dette området. Nettopp det at de er så lite selvhøytidelig og tør å vise seg fra sin uperfekte side, tror Tusvik er mye av grunnen til at de har blitt så populær.

– Det er så mange kjendiser som er så polerte at alle tror de er perfekte. Det er grunnen til at vi kun legger ut stygge bilder av oss selv. Også når vi møter fansen vår etter liveshowene, prøver vi å gjøre oss så stygg som mulig på bildene. Det er nok av fotbalfruer og Jenny Skavland-er der ute, så det er viktig at noen er stygge, forklarer Tusvik, før hun legger til:

– Vi utleverer oss selv veldig, samtidig som vi prøver å gi phungfolket råd på humoristiske måter, som for eksempel at man ikke bør suge på første date og at man ikke trenger å være venninner med alle på jobben, men bare kan være kolleger. Vi tør å si ting som mange kanskje tenker, så det er nok noe av grunnen til at så mange hører på oss. Vi er rett og slett veldig god på ikke å tenke over at det faktisk er veldig mange mennesker som lytter til det vi sier. Vi er de to mest frittalende komikerne i Norge.

– Swingersby

Det er ikke bare seg selv de utleverer i den ukentlige podcasten, også deres familier, særlig ektefeller og foreldre får gjennomgå.

– De vet at vi utleverer dem en god del, og får høre en del fra venner om hva som har blitt sagt, men de hører ikke på podcasten selv. Vi bruker også å si til phungfolket at de ikke må fortelle videre det vi snakker om i podcasten. Når det er sagt overdriver vi i vår familie ganske mye, så de skjønner nok at jeg legger litt på når jeg forteller om dem, påpeker 35-åringen.

Under mandagens liveshow på Driv lover Tusvik at studentene skal stå i fokus.

– i Tromsø blir det en del studentprat. Lisa vet jo riktignok ikke så mye om dette da, i og med at hun ikke har gått på videregående engang, men til gjengjeld har hun lagt bak seg flere år på folkehøyskole. Ellers blir det selvsagt mye sexprat, Tromsø er kjent for å være en swingersby, så dere har mange mørke, seksuelle hemmeligheter. Vi må også ta opp det her med generasjon perfeksjon og kjefte litt på de perfekte folkene, avslører Tusvik, før hun legger til:

– Vi håper noen blir krenka på mandagen, men dere i Nord-Norge er jo kjent for å være hardhudet. så dere tåler en trøkk.

Driv opplyser torsdag at billettene til Stand-UP med Tusvik og Tønne er utsolgt.