Denne musikkvideoen er skutt på en iPhone

Musikkvideoen til Ágys aller første låt ble filmet på en iPhone 6. Nå er den ferdig og klar til lansering.

FILMSKAPER: Carl Christian Lein Størmer.Foto: Kent-Einar Myreng 

kultur

Det måtte litt is i magen til for at Ágy, eller Agnete Båtnes Braaten, skulle la seg overtale til å la filmskaper Carl Christian Lein Størmer lage hennes første musikkvideo med en mobiltelefon.

– Da han kom med forslaget tenkte jeg at det fort kunne bli en klassisk fyllevideo, men resultatet er 100.000 ganger bedre enn det. Resultatet ser ut som «a million dollar». Den er så utrolig fin, sier Braaten, som slipper singelen førstkommende fredag.

Se teaser på musikkvideoen som slippes mandag øverst i saken.

Les også: Ágy debuterer med singel

Tilgjengelig

Braaten har jobbet med Størmer før og derfor var hun klar over at filmskaperen ville overraske.

– Det er gjennom smarttelefoner vi opplever og deler våre liv i disse dager og derfor burde man skyte en musikkvideo gjennom en iPhone, sier Størmer, som forteller at han har nærmest sluttet å bruke vanlig kamera i hverdagen.

– Det handler om tilgjengelighet hvor man alltid har med seg telefonen. Nå er også kvaliteten blitt såpass bra at jeg kunne skyte en hel musikkvideo på telefonen.

Les også: Tar steget inn i kirka

Modifiserte dyrt utstyr

Filmskaperen, som er kjent for en rekke musikkvideoer av lokale artister og ikke minst snowboard-odysseen «1997 Forever», mener at dyrt og avansert utstyr dreper den spontane prosessen på location.

Les også: Aldri mer "1997 Forever"

– Det var utrolig morsomt å se hva man klarte å få til ved å bruke en iPhone, og ikke minst få det til å se fett ut. Et godt bilde handler ikke om utstyr, men om utsnitt og lys. Heldigvis kan man stille eksponeringen på den nyeste modellen og det endte opp med å se utrolig bra ut, sier Størmer.

– Andre ville rygget

Filmskaperen fortsetter med å rose artisten som turte å gi han frie tøyler i prosjektet.

– Hun er ei kul jente som har «attitude» og lager fin musikk. Hun var positiv til iPhone-ideen min, der jeg tror veldig mange andre hadde rygget og vært skeptisk før man ser at det fungerer, sier Carl Christian Lein Størmer, som slipper musikkvideoen over helga.