Eline åpner jazzhøsten

Torsdag denne uka er det sesongåpning i jazzklubben. På Bardus spiller Eline Åsbakk kvartett med en påfølgende jamsession.

ÅPNER: Eline Åsbakk åpner høstens jazzsesong i Tromsø når hun spiller med sin kvartett på Bardus torsdag denne uka. Foto: Helge Matland 

kultur

Eline Hellerud Åsbakk er en av Tromsøs unge jazztalenter, som har gjort seg bemerka gjennom ei rekke konserter i løpet av de siste åra.

Hun tok sin bachelor i musikkutøving ved musikkonservatoriet i Tromsø i perioden 2010–2014, og tar nå i høst fatt på siste året av et masterstudium på Det Jyske Musikkonservatorium i Danmark.

I kvartetten som åpner jazzhøsten i Tromsø, har vokalisten med seg gitaristen Sigbjørn Thomassen, bassisten Christo Stangness og slagverkeren Christer Jørgensen, alle velkjente fra konservatoriemiljøet i byen.

LES OGSÅ: Satser med produsenthjelp

Egne låter

– Jeg og mine gode musikkolleger starter kvelden med å framføre mine egne låter. Ikke minst ønsker vi å nå ut til byens nye studenter; vi vil gjerne vise at det er et stort og bra jazztilbud i byen, forteller Eline Åsbakk.

– Og etterpå er det jam. Vi oppfordrer folk å ta med instrument og eventuelt noter, melder Øystein Blix, daglig leder i Tromsø Jazzklubb.

LES OGSÅ: Jørn Hoel skal delta i "Hver gang vi møtes"

Mange jern i ilden

Eline Åsbakk er en musiker som har mange jern i ilden.

– I løpet av de siste årene har jeg satt i gang og vært med på ei rekke prosjekt. Jeg var med fra starten i jazzrockbandet TSQ (Terje Storvig Quartet). Konsertprosjektet «Neil Young – reharmonisert», kan nevnes. Jeg har hatt min egen jazzkvartett og har spilt med ei rekke profesjonelle musikere i den nordnorske landsdelen, deriblant Eivind Valnes, Ole-Jørn Myklebust og Bjørn Andor Drage, opplyser Eline Åsbakk.

Hun er også fast sanger i det anerkjente vokalensemblet Vokal Nord, som møtes jevnlig for å holde konserter i inn- og utland. Den siste tida har hun også gjort seg bemerka som sanger og låtskriver i folkpopbandet Durmål.

LES OGSÅ: Inviterer til dance-off i Bukta

Platedebuterer

I høst slipper hun debutalbumet «Utenfor» med sin egen jazzkvintett hvor hun har med seg de unge nordnorske jazzmusikerne Odd Steinar Albrigtsen (gitar), Jakop Janssønn (slagverk), Eirik Fjelde (tangenter) og Christo Stangness (bass).

– Nå for tida er hovedfokus på samarbeider med danske jazzmusikere, på folkpopbandet Durmål, og på den forestående plateutgivelsen. Neste år har jeg planer om å flytte tilbake til Tromsø for å konsentrere meg om å gi mitt bidrag til nordnorsk jazzliv. Da blir det med en mastergrad i bagasjen og stor spennvidde i min musikalske interesse, men likevel med jazzen som et naturlig omdreiningspunkt, opplyser Eline Hellerud Åsbakk.