Rakettnatt skal bli enda større

Universets første Rakettnatt gikk over all forventning for både arrangørene og publikum. Nå satser festivalen på å vokse gjennom resten av byen.
kultur

STORTORGET: Med opp mot 10.000 besøkende kunne man natt til søndag konstatere at Rakettnatt var en braksuksess. Ikke bare var man heldige med været, men publikum og anmelderne i den lokale pressen skryter artister som Lars Vaular, Anneli Drecker, Mø og Röyksopp opp i skyene.

- Det har vært utrolig artig for oss, sier daglig leder Katrine Blom til iTromsø.

Hun har så vidt fått seg en pust i bakken etter hektiske dager med blant annet for lite toaletter og for lite luft i planetene.

- Lørdag hentet vi inn flere toaletter, og sola vår måtte vi fylle litt luft på. Jeg ser også at folk har gitt oss kjemperespons gjennom sosiale medier og kommentarer på festivalområdet. Det å gå rundt på området og se smilene og den gode stemningen, gir energi til videre arbeid, konstaterer Blom.

LES OGSÅ: Heltenes hjemkomst

Mulighetene er mange

Og med en edruelig satsing på 5.000 publikummere, kommer alltid spørsmålet: hva er mulighetene for fortsettelsen?

- Vi leker med tanken på å flytte scenen ned i Havnegata og utvide Storgata med barer lengre inn. Vi vil også bruke mer av byen slik at det blir en skikkelig by-fest. Vi har tenkt på Skansen-området som ikke er så langt unna, hvor vi kan ha mindre scener. Det er uendelige muligheter i Tromsø.

Med 4.500 tilskuere på fredag, og 5.000 på lørdag, viser i alle fall tromsøværingene at det er stor interesse for festivalen. Lørdagen ble utsolgt en uke i forveien, mens klubbscenen på Kulturhuset, med en kapasitet på 1.000 personer, raskt ble revet bort.

- Vi har et overordnet mål om å ekspandere hele området i løpet av de neste årene.

LES OGSÅ: Hørt på Rakettnatt

Femårskontrakt

For Rakettnatt har nemlig en fem+femårskontrakt med Tromsø kommune, hvor de får arrangere festivalen i fem år, for så å ta en evaluering om å fortsette i fem år til.

- De er veldig samarbeidsvillig og vil at dette skal bli en suksess. De viste stor interesse og hjalp oss masse i fjor når vi ikke fikk være i Macks gamle hall.

Hun forteller videre om viktigheten rundt å ha et samlingspunkt for folk etter at sommeren er over, og ikke minst savnet av Døgnvilfestivalen, som har skapt et aldri så lite hull i kulturtilbudet i Tromsø.

- Det er viktig å få noe til å skje når alle kommer tilbake etter sommeren. Studentene kommer og man gjør seg klar til vinteren. Det er viktig å samles og høre på god musikk sammen. Vi tror at Rakettnatt er kommet for å bli.

LES OGSÅ: Ga oss gåsehud på "her og der"