Inviterer til gratis fredskonsert

Dersom du er interessert i klassisk musikk burde du ta turen til Domkirka på torsdag.

Gratiskonsert: Musikkonservatoriet inviterer til gratis fredskonsert førstkommende torsdag. Og forberedelsene er godt i gang. FOTO: Silje Tøllefsen 

kultur

2.–4. september arrangerer EuPRA sin niende internasjonale konferanse om fredsforskning. Denne gangen i Tromsø. I den forbindelse inviterer Musikkonservatoriet ved UiT til gratis fredskonsert i Tromsø Domkirke.

– Det blir et sammensatt program med musikk som passer til temaet. Her har vi flere aktører med på laget. Blant annet universitetskoret Mimas, vårt eget orkester, Konsen Kammerorkester, og mange dyktige og anerkjente solister, forteller Silje Tøllefsen, produsent ved Musikkonservatoriet ved UiT.

Hovedverk av Schubert

Tøllefsen kan friste med alt fra strykeorkester til Schubert.

– Det blir blant annet soloverk for orgel, eget strykeorkester, og hovedverket som er en messe i G-dur av Schubert, sier hun og legger til at konserten passer for alle musikkinteresserte.

– Mimas er blant annet et anerkjent kor i byen og drar vanligvis et stort publikum. Også stiller jo Konservatoriet med flinke studenter og ansatte. Konserten er jo i forbindelse med konferansen og deltakerne herfra kommer. Også håper vi at alle andre interesserte tar turen.

Les også om Eline som åpnet høstens jazzsesong.

– Flott og mektig musikk

Grunnen til at Konservatoriet tok initiativ til konserten var blant annet temaet for konferansen.

– Vi synes det var inspirerende at temaet «kunstens rolle i fredsmegling» var inkludert i invitasjonen, og vi tok derfor kontakt med Senter for fredsstudier ved UiT som arrangerer konferansen med idé om å sette sammen en flott fredskonsert for både konferansedeltakerne og byens musikkpublikum, sier Tøllefsen.

Tirsdag ble de første prøvene avholdt i Domkirka.

– Jeg var akkurat innom og dette blir veldig bra! Det blir flott og mektig musikk og også vakker musikk, forteller Tøllefsen.

Konserten går av stabelen torsdag 3. september klokken 21.00 i Tromsø Domkirke, og er gratis.

Les også: Spiller stumfilmmusikk med ryggen til