Unik rockevideo på Olavsvern

Da Vederkasts første plan blåste vekk, trakk de inn i det dype fjellet ved Olavsvern.

VEDERKAST: Tromsøbandet Vederkast  Foto: Terje Arntsen

ROCKER I FJELLET: Vederkast slår fra seg inne på Olavsvern.   Foto: Carl Christian Lein Størmer

kultur

Det mye omtalte hardrockbandet Vederkast er snart klar med sin første plate. For å skape litt blest rundt den har de nettopp spilt inn en live-video i den gamle u-båt-hangaren på Olavsvern.

– Det er en utrolig kul location, som vi bare måtte benytte oss av ettersom det første alternativet ble for værutsatt, sier gitarist Sindre Bakland til iTromsø.

Les også: Noe stort er på gang

Inn i fjellet

Han forteller at de i utgangspunktet planla å spille et knippe låter på taket av The Edge, men en usikker værmelding gjorde at karene i Vederkast måtte se seg rundt etter andre løsninger.

– Da forslaget om Olavsvern kom opp måtte vi Google litt for å se hvordan det så ut. Vi ringte eierne og spurte om dette var mulig, og de var heldigvis veldig behjelpelige, sier Bakland, som ikke akkurat angrer på det valget.

– Det er mange som gjør slike greier for tiden. Shining spilte på et fjell og Kvelertak på taket til Sentrum Scene. Det er ganske kult å trekke inn i en u-båt-hangar.

Les også: Han er den tøffeste i Norge

Lydutfordring

Inne i den 300 meter lange hangaren er det naturligvis en del klang. Noe som skapte utfordringer for bandet, som skal bruke videoen til promotering og for å få flere spillejobber.

– Når bassisten vår startet opp var det bare buldring. Vi måtte sette opp en god del mikrofoner for å få lyden bra, og vokalisten vår kunne ikke ha monitor. Men jeg har hørt lyden og det er akkurat sånn som vi vil være live, sier Bakland.

Det hele er fanget på film av Terje Arntzen og Carl Christian Lein Størmer.

Les også: Denne musikkvideoen er skutt med en iPhone

Må satse nå

I tillegg til video er også albumet, til det relativt ferske bandet, snart klart. Nå er rockerne så utålmodige med å komme seg ut på veien at de har startet crowdfunding.

– Vi merker jo at folk har lyst på mer fra oss. Vi har fått inn over 2.000 dollar allerede. Det er mange som har trua og legger inn utrolig mye innsats for at vi skal lykkes. Det er beundringsverdig, sier Bakland.