Sender konserter direkte til stua di

Det unike prosjektet «Understrøm» begynner fredag på Stakkevollan.

Erling Solvang (til venstre) tar med seg resten av sitt ungdomsteam for å lage Understrøm-sendingen, som Kent-Einar Myreng leder.  Foto: Tromsø kommune

Beach Bitches spiller på Stakkevollan aktivitetshus på Understrøms første sending fredag kveld.  Foto: Helge Matland

kultur

Tromsø kommunes avdeling Fritid og Kompetansesenter for rock har inngått et samarbeid med Mediehuset iTromsø, der det flere kvelder utover høsten vil bli mulig å se livekonserter fra byens fremtidige rockestjerner fra sin egen stue.

– Gjennom hele høsten og våren vil vi produsere en rekke konserter fra Stakkevollan ungdomsklubb. Alt fra det tekniske til selve utførelse er gjort av og med ungdom med voksne i støttefunksjoner. Vi vil presentere unge og lovende band som vi tror kommer til å gjøre det veldig bra, sier Erling Solvang, leder for Audiator.

Les også: Dette er Beach Bitches

Videolyd

Først ut fredag kveld er Beach Bitches. 25. september er det ny konsert, denne gang med gruppen Tenth Harmonics.

– Det kommer til å være konserter omtrent hver tredje fredag. Konsertene vil bli streamet live på itromso.no, og i etterkant kan man søke opp og se konsertene igjen. Det kommer til å bli veldig bra. Lyden vil bli mikset i studio og ha videolyd, så bandene kan bruke disse konsertene i promoøyemed. Det vil være veldig kult om ti år når for eksempel «Tenth Harmonics» spiller på Wembley. Da kan man gå tilbake og se dem spille på en liten ungdomsklubb, sier Solvang.

Les også: Kompetanseløft på scenen

Programleder vil være iTromsøs egen kulturjournalist Kent-Einar Myreng.

– Jeg skal ha jobben sammen med to ungdommer. Den lokale musikken er noe iTromsø brenner for og noe vi i det siste har satset mye på. Å bringe dette ut til våre lesere var derfor et naturlig steg for oss, sier Myreng.

Les også: Spiller seks konserter på en dag

Fortsatt plasser

Mye av bookingen er allerede gjort, men hvis nettopp ditt band sitter inne med en drøm om å få en egen video av meget høy kvalitet, er det bare å ta kontakt.

Les også: Disse gutta bygger Bukta

– Det er fortsatt mulig å melde seg på hvis noen ønsker sin egen musikkvideo, sier Myreng.

Med base på Stakkevollan fritidssenter startet Audiator opp for seks år siden med ett formål; å heve kompetansen blant sceneteknikere i Tromsø. De har levert teknikken til Paradisbukta-scenen på Buktafestivalen de siste årene.

– Alle tekniske funksjoner fra lys, lyd og bilde er gjort av ungdommer i alderen 13–18 år fra Audiator-prosjektet. Det er kun mentorfunksjonene som er gjort av voksne, sier Solvang.

Selv om man kan se konsertene hjemmefra, oppfordrer både Solvang og Myreng folk til å ta turen til Stakkevollan.

Les også: Møt Tromsøs rockefamilie

– Vi har interesse av at flest mulig kommer på konsertene for å støtte opp og lage liv, så her er det bare å hive seg til, sier Solvang.