SMAKsrik aften på Prelaten

Tirsdag kveld var det duket for et nesten fullsatt øl- og matkurs under SMAK-festivalen.

FORNØYD: Prosjektleder for festivalen, Mona Hassfjord, var fornøyd med oppmøtet. 

ENGASJERT: - Det er ikke vanskelig å snakke om noe man brenner for, sier bryggerimester Rune Lennart Andreassen. 

kultur

De som hadde meldt seg på øl- og matkurs under årets SMAK-festival fikk en innføring i øl til og i mat, selvfølgelig med smaksprøver.

Den som sto for ølutvalget var ingen andre en Macks bryggerimester Rune Lennart Andreassen.

– Det er artig å fortelle om det jeg brenner for. Man ser på antall oppmøtte at interessen for øl virkelig har skutt i været, sier Andreassen.

LES OGSÅ: Tromsø-hotell har en av landets beste frokoster

Ingen fasit

Bryggerimesteren bærer ikke sin tittel uten grunn. Andreassen er utdannet ved Bryggerihøgskolen i København, i 2006 begynte han å jobbe som kvalitetssjef på Mack bryggeri og han har siden 2008 vært bryggerimester.

– Det er mange måter å eksperimentere med øl på. Det gøye er jo at det ikke finnes noen fasit. Jeg er bare her for å gi en pekepinn og noen gode råd og tips, sier han og ler.

Hva kan man finne på i Tromsø? Sjekk ut Gaiden for tips

Fem retter

De påmeldte fikk servert fem forskjellige retter med nøye utplukket øl til.

De som sto for maten under kveldens kurs var Mathallen med en lakserett. Kaikanten presenterte sterk variant av bacalao, Helmersenpølse kom selvfølgelig fra Helmersen, Søstrene Ingebrigtsen tok med seg lammelår dampet i øl, og desserten var en kransekake og «noe ala oreo» fra Fristelsen.

SE OGSÅ: Slik fileterer du ishavsrøye

Falt i smak

Prosjektlederen i SMAK-festivalen, Mona Hassfjord, sier seg fornøyd med oppmøtet på kurset.

– Det ser ut til å ha falt i smak. Vi er fornøyde, men det viktigste er at de som er her er fornøyde, sier hun.

SE OGSÅ: Slik lager du din egen Bérnaisesaus

Fem dates i én

Det falt i alle fall i smak for kjæresteparet Eirik Bårdsen og Marianne Midtgård.

– Det er veldig lærerikt og lett å forstå, sier Bårdsen.

– Man har jo drukket øl til mat før, men vi tenker kanskje ikke så mye over valg av øl, sier Midtgård.

Det er første gang paret er på et kurs sammen.

– Dette var jo veldig forlokkende med øl og mat. Det er jo nesten som å være på fem dates på én, sier Bårdsen og ler.

De er begge fornøyde med valget av tirsdagsaktivitet.

– Det er perfekt med godt øl, sier Bårdsen.

– Og mat, skyter kjæresten inn.