Nådde ikke opp

Nordnorsk Kunstmuseum var nominert til å bli «Årets museum 2015», men nådde ikke opp da juryen foretok sitt endelige valg.

NOMINERT: Direktør ved Nordnorsk Kunstmuseum Knut Ljøgodt sammen med direktør for National Gallery, Nicholas Penny, i Balke-utstillinga som senere ble vist i London. Foto: Helge Matland  Foto: Helge Matland

kultur

I juryens begrunnelse for å nominere Nordnorsk Kunstmuseum til den høythengende utnevnelsen, heter det at:

 «Nordnorsk Kunstmuseum er i ferd med å bli en av det nordnorske kulturlivets juveler. Ikke bare gjennom en stadig utvidelse av samlingen, forskningsvirksomhet og mønsterverdige utstillinger: Museet er svært framoverlent og ekspansivt. I vår markerte det seg som verdens nordligste kunstmuseum ved å åpne en ny avdeling på Svalbard, hvor museet også vil starte et residensprogram. Juryen tillater seg å håpe at museets vyer for ytterligere filialer vil bli realisert i årene som kommer».

LES OGSÅ: Kunstmuseet trekker publikum

Tar ansvar for landsdelen

Juryen påpeker det ansvaret kunstmuseet tar for landsdelen og hvordan den samiske kunsten vektlegges.

Kunstmuseet jobber også fram nye måter å få originalkunst ut til lokalsamfunn og skoler. Samtidig tar museet med seg norsk kunst ut av landet.

«Et strålende eksempel er Peder Balke-utstillingen i National Gallery i London, som med mer enn 230.000 besøkende sørget for å løfte fram denne tidligere lite kjente kunstneren.  Nordnorsk Kunstmuseum er et eksempel på et museum som setter seg høye mål – og når dem», heter det fra juryen.

LES OGSÅ: I sin enkleste form

Nynorsk museum ble vinneren

Det ble Nynorsk kultursentrum som til slutt fikk overrakt prisen.

LES OGSÅ: Kunstkritikerprisen til Nordnorsk kunstmuseum

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur