Nådde ikke opp

Nordnorsk Kunstmuseum var nominert til å bli «Årets museum 2015», men nådde ikke opp da juryen foretok sitt endelige valg.

NOMINERT: Direktør ved Nordnorsk Kunstmuseum Knut Ljøgodt sammen med direktør for National Gallery, Nicholas Penny, i Balke-utstillinga som senere ble vist i London. Foto: Helge Matland 

kultur

I juryens begrunnelse for å nominere Nordnorsk Kunstmuseum til den høythengende utnevnelsen, heter det at:

 «Nordnorsk Kunstmuseum er i ferd med å bli en av det nordnorske kulturlivets juveler. Ikke bare gjennom en stadig utvidelse av samlingen, forskningsvirksomhet og mønsterverdige utstillinger: Museet er svært framoverlent og ekspansivt. I vår markerte det seg som verdens nordligste kunstmuseum ved å åpne en ny avdeling på Svalbard, hvor museet også vil starte et residensprogram. Juryen tillater seg å håpe at museets vyer for ytterligere filialer vil bli realisert i årene som kommer».

LES OGSÅ: Kunstmuseet trekker publikum

Tar ansvar for landsdelen

Juryen påpeker det ansvaret kunstmuseet tar for landsdelen og hvordan den samiske kunsten vektlegges.

Kunstmuseet jobber også fram nye måter å få originalkunst ut til lokalsamfunn og skoler. Samtidig tar museet med seg norsk kunst ut av landet.

«Et strålende eksempel er Peder Balke-utstillingen i National Gallery i London, som med mer enn 230.000 besøkende sørget for å løfte fram denne tidligere lite kjente kunstneren.  Nordnorsk Kunstmuseum er et eksempel på et museum som setter seg høye mål – og når dem», heter det fra juryen.

LES OGSÅ: I sin enkleste form

Nynorsk museum ble vinneren

Det ble Nynorsk kultursentrum som til slutt fikk overrakt prisen.

LES OGSÅ: Kunstkritikerprisen til Nordnorsk kunstmuseum