I kjølvannet av Smakfestivalen ble det søndag arrangert barnas matfestival på Holt. Arrangørene var blant annet Forum for natur og friluftsliv i Troms, 4H Troms og 4H Læringstun, UiT og Forskningsdagene, samt Naturnvernforbundet i Troms og Tromsø soppforening. Omtrent 800 mennesker kjøpte seg billetter for å delta på festivalen der barn kunne prøve seg på mange ulike aktiviteter – alt fra natursti, til å bake egne boller i steinovn.

- Det har blant annet blitt brukt 25 kilo pinnebrøddeig, sier Eivind Borge fra Forum for natur og friluftsliv i Troms.

- Stor suksess

Borge forteller at det var et yrende liv på Holt søndag.

- Det har vært en stor suksess. I fjor var første gang det ble arrangert barnas matfestival her på Holt, og det virker som det virkelig har slått an, sier han.

Festivalen ble arrangert for å vise barn og unge en blanding av kortreist friluftsliv og kortreist mat. Under festivalen fikk barn både plukke bær, høste grønnsaker og lage egen mat av det.

- Og så fikk vi ta i bruk det fantastiske området på Holt – en grønn lunge med mye kulturarv på Tromsøya. Det vises gang på gang at folk verdsetter området, sier Borge.

Lærerikt

Veronica Bergan fra barnehagelærerutdanningen ved UiT var en av mange som var til stede for å vise naturen fram for barn. Som naturfagslærer var hun i sitt rette element.

- Her har vi hatt en stand som har tatt for seg å høste bær og grønnsaker, og lage saft av det. Det har vært kjempepopulært og barn har stort sett stått i kø her hele dagen, sier Bergan.

Hun tror dagen har vært lærerik for barna.

- De både lærer og opplever mye. De har også fått gå i en natursti der de har lært mer om bær, sier hun.

Også hun mener dagen var en suksess.

- Det har vært et veldig godt besøk med masse engasjerte barn, sier Bergan.