Braksuksess med barnefestival

I dag fikk barna sin egen matfestival på Holt – og det viste seg å være en stor suksess.
kultur

I kjølvannet av Smakfestivalen ble det søndag arrangert barnas matfestival på Holt. Arrangørene var blant annet Forum for natur og friluftsliv i Troms, 4H Troms og 4H Læringstun, UiT og Forskningsdagene, samt Naturnvernforbundet i Troms og Tromsø soppforening. Omtrent 800 mennesker kjøpte seg billetter for å delta på festivalen der barn kunne prøve seg på mange ulike aktiviteter – alt fra natursti, til å bake egne boller i steinovn.

- Det har blant annet blitt brukt 25 kilo pinnebrøddeig, sier Eivind Borge fra Forum for natur og friluftsliv i Troms.

LES OGSÅ: Ser på mat i alle sammenhenger

- Stor suksess

Borge forteller at det var et yrende liv på Holt søndag.

- Det har vært en stor suksess. I fjor var første gang det ble arrangert barnas matfestival her på Holt, og det virker som det virkelig har slått an, sier han.

Festivalen ble arrangert for å vise barn og unge en blanding av kortreist friluftsliv og kortreist mat. Under festivalen fikk barn både plukke bær, høste grønnsaker og lage egen mat av det.

- Og så fikk vi ta i bruk det fantastiske området på Holt – en grønn lunge med mye kulturarv på Tromsøya. Det vises gang på gang at folk verdsetter området, sier Borge.

LES OGSÅ: "Alle" besøkte Smakfestivalen

Lærerikt

Veronica Bergan fra barnehagelærerutdanningen ved UiT var en av mange som var til stede for å vise naturen fram for barn. Som naturfagslærer var hun i sitt rette element.

- Her har vi hatt en stand som har tatt for seg å høste bær og grønnsaker, og lage saft av det. Det har vært kjempepopulært og barn har stort sett stått i kø her hele dagen, sier Bergan.

Hun tror dagen har vært lærerik for barna.

- De både lærer og opplever mye. De har også fått gå i en natursti der de har lært mer om bær, sier hun.

Også hun mener dagen var en suksess.

- Det har vært et veldig godt besøk med masse engasjerte barn, sier Bergan.