Progmetallerne i tromsøbandet «Ohmwork» har startet sin egen tradisjon med å invitere venner til en egen konsert. Lørdag er det nemlig duket for både «Dio»- og «Thin Lizzy»- og «Black Sabbath»-tribute på Driv.

– Det er en hyllest og tribute til heltene våre, sier bassist Helge Nyrud til iTromsø.

Eget materiale

I mai slapp nemlig bandet platen «ShadowTech», som har fått god respons i både nasjonal- og internasjonal presse. Den påfølgende releasekonserten på Isbjørnscenen på Driv ga tydelig mersmak, og nå blir det først ett sett med deres eget materiale, så blir det cover-kveld.

– Vi tar med oss vennene Arnulf Øvre fra «Winterstrain» og Terje Storvig fra «The Draugh» på scenen. Sist var vi litt flere folk og arrangementet var på Bastard, men det er blitt en årlig greie, sier Nyrud, som kan avsløre at de blir å presentere en helt ny låt under konserten.

– Den heter «Mother City», hvor vi allerede føler vi har tatt steg i både lyd- og energi.

Spilte på belgisk radio

Bandet har den siste tiden holdt konserter rundt om i Nord-Norge, hvor Leknes skilte seg ut med egen fanskare. Fredag spiller de i Gratangen, hvor de ikke aner hvordan folk reagerer på den alternative progmetallen til bandet.

– Vi aner ikke hva som venter oss. Det er alltid morsomt å spille på nye steder. Nå skal vi skrive enda mer nytt materiale og komme oss sørover for å få spilt, sier bassisten, som plutselig havnet på belgisk radio.

– Vi fikk en mail med spørsmål som vi måtte lese inn svarene på, i tillegg til å bestemme musikken i en time. Det var utrolig sært å sitte å høre på sin egen stemme, men det gikk bra.

Håper folk liker begge deler

Selv om det er halvparten coverlåter og halvparten eget materiale, satser «Ohmwork» på at folk møter opp for hele opplevelsen, og ikke bare for å høre gamle slagere.

– Jeg håper folk kommer for å se begge deler. Sist fikk vi veldig god tilbakemelding på vårt materiale, og folk møtte opp på releasekonserten. Det virker som folk liker oss i byen, sier Nylund.