Verdensoperaen jubilerer

Verdensoperaen går i høst inn i sin 10. sesong med direktesendt opera fra The Metropolitan Opera i New York til Verdensteatret i Tromsø.

PUCCINI: I Puccinis kjærlighetshistorie «Manon Lescaut» får publikum møte blant andre Kristine Opolais. Foto: Kristian Schuller/The Metropolitan 

Verdensoperaen

Forestillinger sesongen 2015–2016 på Verdensteatret direktesendt fra The Metropolitan:

  • 3. oktober: ”Il Travatore” av Giuseppe Verdi
  • 17. oktober: ”Otelleo” av Giuseppe Verdi
  • 31. oktober: ”Tannhäuser” av Richard Wagner
  • 21. november: ”Lulu” av Alban Berg
  • 16. januar: ”Perlefiskerne” av Georges Bizet
  • 30. januar: ”Turandot” av Giacomo Puccini
  • 5. mars: ”Manon Lescaut” av Giacomo Puccini
  • 2. april: ”Madam Butterfly” av Giacomo Puccini
  • 16. april: ”Roberto Devereux av Gaetano Donizetti
  • 30. april: ”Elektra” av Richard Strauss
kultur

I tillegg til de ti fastsatte forestillingene den kommende høsten og våren, har Verdensoperaen i Nord valgt å bli med på visning av en ekstra som ei markering av jubileumssesongen. Det er den aller første overføringa som ble gjort høsten 2006; «Tryllefløyten» av Mozart i en spesiell og spektakulær oppsetning.

– For å understreke samarbeidet med The Met, velger vi å vise den som ei matinéforestilling, slik at publikum kan kjenne på New York-følelsen på enda et nivå. Vi håper at publikum vil være med på denne feiringa og at vi kan få til ei sprudlende markering av ti år, med litt ekstra festivitas, opplyser Sølvi Aasvik Arntzen i Verdensoperaen.

Voksende publikum

– Vi har hatt et trofast og stadig voksende publikum på våre forestillinger med direktesendt opera gjennom ti år i Verdensteatret Det hersker vel ingen tvil om at uten det ville dette prosjektet vært umulig, sier Sølvi Aasvik Arntzen.

– Foran denne sesongen har vi også inngått samarbeid med både Tromsø Operafestival og Nordlysfestivalen. Vi skal jobbe sammen til byens lojale operapublikums beste. I tillegg har vi også styrka vårt gode samarbeid med Nordnorsk Opera og Symfoniorkester foran denne sesongen. For oss er det viktig på denne måten å få litt ekstra drahjelp i det arbeidet vi driver, fortsetter Arntzen.

Verdi og Puccini

Sesongen åpner med to av Verdis mesterverk, «Il Trovatore» og «Otello». Først ut er Anna Netrebko i rollen som Leonora i «Il Trovatore» etterfulgt av Aleksandrs Antonenko som den fordømte Otello.

Til våren er det en annen stor operakomponist Giacomo Puccini, som vil få ekstra oppmerksomhet i programmet med hele tre forestillinger. Først ut er «Turandot», med en av operaens største dramatiske sopraner, Nina Stemme, i rollen som den stolte prinsessa, etterfulgt av «Manon Lescaut» hvor publikum får møte blant andre Kristine Opolais og Jonas Kaufmann. Publikum får også oppleve «Madama Butterfly» med Kristine Opolais i tittelrollen.

Vårsesongen starter imidlertid med et gjensyn med «Perlefiskerne» når Bizets vakre opera er tilbake på Met-scenen for første gang på hundre år. Ellers står både Wagners «Tannhäuser», Alban Bergs «Lulu», Donizettis «Roberto Devereux» og «Elektra» av Richard Strauss på programmet denne sesongen.