Fra UNN til Bryggejentene

Visesanger Julie Willumsen gjør to utradisjonelle konserter i Tromsø onsdag.

TO KONSERTER: Visesanger Julie Willumsen med pianist Gøran Grini spiller to konserter onsdag; en på UNN og en hos Bryggejentene. Foto: Ronald Johansen 

kultur

Sangeren fra Bø i Vesterålen er vant til å gjøre konserter på steder man godt kan kalle uortodokse. I dag gjør 33-åringen to konserter innenfor Tromsøs vidstrakte bygrenser: En lunsjkonsert på Pingvinen hos UNN og en kveldskonsert på kafeen Bryggejentene i Ersfjord.

– Jeg foretrekker å spille i små og intime lokaler. Der møter man publikum på ordentlig, og kan ha direkte kontakt med dem i løpet av konserten.

LES HER: Kollwitz tilbake i byen

På dialekt

Bryggejentene i Ersfjord har Willumsen kjennskap til gjennom sine kolleger i Hekla Stålstrenga, samt Sigrun Loe Sparboe.

– De har skrytt veldig av bryggeloftet som spillested. Jeg liker det intimt og stemningsfullt, og i tillegg er jeg jo en jente fra yttersida, så jeg liker å komme meg ut i distriktene for å gjøre konserter, sier kvinnen som fremfører sitt budskap på dialekt.

På kafeen i Ersfjord er forventningene store foran det musikalske innslaget.

– Vi har spilt musikken hennes over anlegget her den siste tida, og fått veldig god respons fra gjestene. Bryggeloftet er nylig pusset opp med nye møbler og nytt tak, slik at vi nå kan arrangere konserter året rundt – ikke bare på sommeren, sier daglig leder Elisabeth Kildalsen-Lorentzen.

LES HER: Ny og råere Dagny

Rutinert

Willumsen er rutinert når det kommer til opptredener av typen hun skal gjøre som en del av UNNs kulturprogram.

– Det har blitt mange konserter i regi av den kulturelle spaserstokken. Jeg har gjort en del institusjonskonserter i blant annet Harstad, og mange jobber kun for barn. Barn er et publikum jeg setter ekstra stor pris på, å oppleve deres ærlige reaksjoner er en vitamininnsprøytning.

LES HER: Vellykket innsamling

Cave og Cohen

Visesangeren har med seg en rykende fersk plate på Tromsø-besøk. Hennes tredje album «Puslespill», ble nemlig gitt ut forrige fredag.

– Det er en ganske mørk plate, der det gjennomgående temaet er ensomhet. Sammen med produsenten min, Gøran Grini – som for øvrig spiller piano på denne runden med konserter – har jeg stilmessig tatt inspirasjon fra artister som Nick Cave og Leonard Cohen.

– Låtene på nyplata har allerede blitt luftet foran publikum, for å sjekke responsen. Noen av dem har jeg spilt siden februar/mars, men nå gleder jeg meg bare til å spille dem for første gang i Tromsø.