- Godt å bli sett

I dag fikk Kulta Coop Nords kulturpris for 2007. Hva synes du om Kulta? Se bilder fra Kultas jubileumsforestilling!
kultur

Kulta ble enstemmig valgt til vinner av prisen, og kan dermed skrive inn 25.000 kroner ekstra på budsjettet etter utdelingen som fant sted på Scandic onsdag.

Nye muligheter

- Det er utrolig hyggelig. Virkelig hyggelig. Det er så godt å bli sett for det man ønsker å være, understreker Bente Reibo til itromso.no.

Hun synes det er fint å tenke på at de fikk prisen for sin betydning i Nord-Norge, ikke bare i Tromsø.

- Det er godt at vi er en ressurs for hele landsdelen, og det er ålreit at en forretning kan ha de dimensjonene i seg at de verdsetter kultur, sier Reibo.

Pengene kommer naturligvis også godt med for 15-årsjubilanten.

- Det er en veldig fin konfirmasjonsgave. Det er ikke så mye penger her fra før, så dette gir oss mulighet til å utvikle oss, sier Reibo. Som mener utdelingen var veldig fin og høytidelig.

Drar fram talenter

- Kulta ble valgt på grunn av sin mangeårige kulturvirksomhet for barn og unge, og for at de gjennom å dra fram unge talenter gir mange en sjanse til å vise hva de kan.

- Tildelingen av kulturprisen til Kulta vil kunne bidra til videreutvikling av dette flotte kulturtilbudet, som flere barn og unge kan nyte godt av i årene som kommer. Slik begrunner Coop Nord beslutningen om å gi årets kulturpris til Kulta.

De legger også vekt på det store antallet barn og unge som har fått nyte godt av Kultas tilbud.

- Kulta er involvert i de tre nordlige fylkene og på Svalbard og i utlandet, påpeker kulturpriskomiteen.