Inviterer til trekkspill-nach

Hvorfor ikke avslutte byturen med å bevitne et verdensrekordforsøk?

Rune Larsen skal sette verdensrekord i trekkspil. Han skal spille en 24 timers lang ønskekonsert i lokalene til Kirkens bymisjon denne helgen, uten noter.

web-tv itromso

- Vi håper jo at så mange som mulig kan komme innom og lage litt god stemning i løpet av natten. Vi ser for oss at folk som har vært på byen, men ikke er helt klar for å ta kvelden kan komme innom, ta seg en kopp kaffe og litt kaker, og høre på Rune når han spiller, sier koordinator for samfunnskontakt ved Kirkens Bymisjon, Heidi Lydersen.

Fredag klokken 12.00 satte musiker Rune Larsen seg ned på en liten scene i bymisjonens lokaler i Tromsø. Foran seg har han 24 timer med trekkspillmusikk, og en mulig verdensrekord.

- Jeg ønsker å se om jeg kan klare dette. Den største utfordringen blir å unngå å bli utslitt før døgnet er omme, men jeg har lagt inn flere "hvilesanger" på ønskelista som gjør at jeg kan hente meg litt inn igjen, sier han.

Prosjektet er som følger: Rune skal spille låter på trekkspill i ett døgn. Han skal ikke bruke noter, og det må gå fire timer mellom hver gang han spiller samme sang.

- Det er helt vilt. Han kan 800 sanger utenat. Alt fra Ramones, til klassisk, til Lisa gikk til skolen, sier

Hele reportoaret til Rune Larsen ligger i konsertlokalet. Publikum kan selv komme med ønsker til låter de vil at han skal spille.

- Jeg har øvd litt langspilling tidligere. Under landskampen i fotball mellom Norge og Skottland prøvde jeg å kommentere kampen med trekkspill, så da holdt jeg på i nesten to timer, sier Rune Larsen.

Relaterte saker: